Stereo MC’s пристигат в България на 12 юли за Hello! Ficosota Festival

Stereo MC’s и Kraak & Smaak са водещите изпълнители на един от най-големите музикални фестивали през лятото – Hello! Ficosоta Festival. Събитието ще се проведена 12 юли (събота) в Шумен в местността Шуменско плато.Stereo MC’s, известни като „големите момчета на британския рап”, са подготвили страхотно шоу с някои от най-популярните си хитове като „Connected”и „Black Gold”, както и песни от последния си албум.

Шумен се готви да посрещне хиляди музикални фенове от цялата страна на площ от над 50 дка пред един от символите на града – паметника „Създатели на българската държава“. В продължение на няколко дни екип от повече от 120 души ще подготвя изпълнението на легендарните Stereo MC’s и Kraak & Smaak и на едни от най-любимите родни звезди. Общо над 100 артисти от разнообразни музикални жанрове ще се качат на три метровата сцена на Hello! Ficosta Festival.

Мащабното събитие на 12 юли ще даде възможност на публиката да се посетят разнообразни атракции като полет с балон, пяна парти, стена за катерене, DJ сесия със специалното участие на диджей Xonic от Camp Sessions, скейтборд уроци и други. Достъпът до фестивала е безплатен.

Начало на фестивала ще даде певицата Десислава с песента „Лале ли си, зюмбюл ли си” под съпроводaна тъпани и гайди. Вълната от народна музика ще продължи с легендарната Валя Балканска с акомпанимент от Каба гайди. Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще изпълнят сцената със звучните ритми на тъпани в комбинация с народни песни.

Най-популярната българска браз-формация ViliDJ Brass Band ще направи елегантен преход към фънка, хип-хопа и рока. След това публиката ще посрещне популярните изпълнители от хип-хоп формацията Bobo & The Gang. Музикантите от рок бандата на България D2 ще изпълнят песни от последния си албум, а Дичо ще изпее с групата част от вечните им хитове. DJ Martеn и RawLand ще поддържат доброто настроение през цялата вечер от специално разработена сцена.

Минути преди 00:00 ч. паметникът „Създатели на българската държава” ще се превърне в сцена на магичен свят, пресъздаден с помощта на 2D анимация. Тя заимства елементи отстихиите земя, въздух, вода и огън. В шоуто ще се включат 20 акробати и танцьори със специално разработена хореография. Малко след полунощ Stereo MC’s ще отбележат кулминацията на фестивала и ще зарадват феновете с любимите им песни на живо. Холандското електро-фънк трио Kraak & Smaakще се качат на сцената веднага след Stereo MC’s.

[spider_facebook id=”1″]