Сега четете
БНТ подписа споразумение с македонската обществена телевизия

БНТ подписа споразумение с македонската обществена телевизия

bntСпоразумение за оказване на съдействие при разпространението на БНТ Свят и Македонската радио и телевизия (МРТ) на територията на двете държави бе сключено в Охрид. Документът бе подписан от генералния директор на Българската национална телевизия Вяра Анкова и изпълнителния директор на македонската обществена телевизия Марян Цветковски. Вяра Анкова подписа също и договори за предоставяне на правата за излъчване на БНТ Свят на територията на Република Македония с повече от 10 македонски кабелни оператори, съобщиха от БНТ.

„След дългогодишни усилия, е факт споразумението между телевизиите на България и Македония. Смятам, че това е част от мисията на една обществена медия – да популяризира културата и историята на своя народ по света. В бъдеще обмисляме общи проекти в сферите, в които всяка една от двете телевизии е силна..” – заяви Вяра Анкова.

От своя страна изпълнителният директор на МРТ Марян Цветковски каза, че подписаният договор има голямо значение за двете телевизии и ще доведе до по-добри приятелски и добросъседски отношения между двете страни.

Споразумението е сключено в присъствието на председателите на медийните регулатори на двете страни – доц. Георги Лозанов и Зоран Трайчевски, посланика на Република България в Скопие Иван Петков, председателя на Българо-македонската стопанска камара Зоре Темелковски и кмета на гр. Охрид д-р Никола Бакрачевски.

Вижте и

По време на срещата са обсъдени и конкретни предложения за сътрудничество между двете обществени медии. Сред тях са реализиране на съвместни продукции, новинарски обмен, достъп до архивите на двете телевизии, както и изграждане на пряка оптична връзка между тях.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре