tv7Обявяването в несъстоятелност не било проблем

Управата на TV7 е потвърдила пред хората от БФС, че ще продължи да излъчва мачовете от “А” група и през новия сезон, спазвайки тристранния договор с централата и “Футбол Про Медия”

Новината е направо сензационна на фона на поисканото от телевизията само преди няколко дни от съда обявяване в несъстоятелност. Тепърва предстои в медията да влязат синдици, които да преценят състоянието й. Проверката ще продължи 3 месеца, като в тях TV7 е в правото си да не извършва каквито и да е плащания към кредитори. Точно поради тази причина хората от БФС се бяха притеснили, че може да пострада договора за тв правата. От TV7 обаче са се обадили още миналата седмица на страните по контракта и са изявили желание той да продължи да бъде спазван от всеки един от подписалите го.

Според информация на “7 дни спорт” в момента в TV7 обсъждат програмата на “А” група и по-точно кои мачове от кръга в какви дати да се играят. Това е и причината за малоумната ситуация 14 дни преди старта на “А” група никой да не знае датите на двубоите си! В нито една друга страна в Европа няма подобен парадокс.

Както вече стана ясно, за правата на “А” група се облизват Нова телевизия и БиТиВи. Те обаче предлагат доста по-малко пари в сравнение с вече приетата оферта на TV7. Поради тази причина БФС ще изчака до последно медията, консултирана от Цветан Василев, да обяви официално, че ще спазва контракта за тв правата.

Вече успокоиха клубовете за парите

Както “7 дни спорт” вече информира, клубовете бяха успокоени, че както и да се развият отношенията с телевизията, държаща правата, техните пари ще бъдат гарантирани от “футбол Про Медия”.
“Клубовете ще получат всички средства и в срока, предвиден в договора. Проблеми с плащанията няма”, категорични бяха от “футбол Про Медия” пред “7 дни спорт”. Както е известно, средствата от правата са жизнено важни за някои от по-малките клубове в елита.

04.07.2014 02:09 | 7 дни спорт | стр. 10 | Явор ГЕШЕВ