vasil_ivanovОбщината във Видин положи асфалт за 2 милиона лева, а малко след това разпореди изкопни работи и разруши новата настилка. Като че ли с пълна сила важи старата поговорка, че асфалтът у нас е материал, с който се заливат улиците, преди да започнат разкопаването.

„Проблемът е, че общината кандидатства за водопровод, канализация и пречиствателна станция. Проектът е ясен, а непосредствено преди него се асфалтира”, каза в студиото на „Здравей, България” разследващият журналист на Нова Васил Иванов.

„За няколко дни във Видин видях невероятни неща, свързани с кмета Герго Гергов. В най-бедната община в ЕС, той кара джип за над 100 000 лева, който твърди, че е купил с данъчен кредит. Жена му също кара скъпа кола. Така не излизат сметките, ако взима 2000 лева заплата”, казва Иванов.

Разследването на Нова обхваща три аспекта – доходите и начина на живот на кмета, строителните ремонти във Видин и обществени поръчки за храна. „Това със строителството е натрупано в годините. При храните – общината купува продукти с пъти по-висока цена от пазарната стойност”, каза разследващият журналист.