54324381-ottmar-hitzfeld-1SefСтарши треньорът на Швейцария Отмар Хитцфелд обяви, че слага край на кариерата си и започва работа като журналист. „Аз съм горд, че се прощавам с треньорската кариера по този начин. Благодаря на националния отбор на Швейцария. Сега вече ще работя в германска телевизия и ще посещавам мачове като журналист.

Срещу Аржентина играхме тактически много зряло. През първото полувреме имахме две прекрасни възможности да вкараме гол, през второто полувреме по-добре игра аржентинският отбор. Но ние дадохме всичко, което можехме. Голът в самия край на допълнителното време бе шок за всички.

Но аз много се зарадвах на реакцията на моите футболисти – те не сведоха глави, а тръгнаха напред, даже и вратарят. Това е футболът, колкото и банално да звучи, емоции – за това обичаме този спорт. В момента на гола Лионел Меси показа, че е истински играч от световна класа”, заяви 65-годишният германски специалист.

На въпрос „Вие опазихте Меси 118 минути, какво стана в последните две?” Хитцфелд отговори: „Аз казах, че трябваше да направим блок, че трябва да имаме трима или четирима играчи около Меси. Ние знаехме, че за една секунда Меси може да промени мача, той има всички качества за това. Видяхме паса му към Ди Мария за блестящ гол. Това бе лошо за нашия вратар, но той направи един много добър мач”.