Журналисти спасиха защитен вид птица

head_silistraМлада птица от вида голям корморан спасиха репортерите на „Силистренски бряг“ и БТА. Безпомощното пиле лежеше под витрина на магазин на главната улица в Силистра, управителят се чудеше какво направи. Няколко човека се опитвали да хванат птицата, но тя се отбранявала с острия си клюн. Един смелчага дори пострадал сериозно, клъвнат по устната, откъдето рукнала кръв.

Двамата колеги веднага сигнализираха РИОСВ в Русе и на място пристигна техният служител в резервата Сребърна Пламен Александров. Със сръчни действия той успя да хване уплашената птица, прибра я в чувал и проблемът бе решен. По етапния ред при такива случаи корморанът ще бъде отнесен в спасителния център в Стара Загора.

Големият корморан е обявен за защитен вид през 1962 г. Според специалисти малките преди излитане се наблюдават в средата на юни. Вероятно младата птица е правила първите си полети.

В централната част на Силистра често могат да се видят и малки гларуси, които също се „учат“ да летят, но засега само обикалят сред пешеходците.

Вижте и

03.07.2014 12:31 | Бряг | стр. 7 |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре