liubo-neijkov-183241В понеделник ТВ7, която бе една от най-добре развиващите се телевизии в последните години, обяви, че спира всичките си вътрешни продукции и ще излъчва новини и филми. От ефир падат цели 14 формата, заради което над 100 водещи, оператори, редактори и др. остават без работа.

„Кризата е тотална и ще пренареди със сигурност телевизионната карта от есента. Много хора са на улицата, а сред тях има такива с висок рейтинг и много кадърни, които ще изместят колегите си от Нова тв и Би Ти Ви”, прогнозират телевизионери.

Начело с Мартин Карбовски ново препитание ще трябва да си търсят Жени Калканджиева, Емил Кошлуков, Любен Дилов-син, Мая Савова, Катето Евро, Ирина Сарачинова и жената на Захари Бахаров – Диди Алексиева, както и щерката на Митко Цонев – Деси. Всъщност подчинените на продуцентите Иван и Андрей лица не би трябвало да останат съвсем без пари, тъй като имат договор с „опосумите” и те са длъжни да им плащат, независимо дали са в ефир или не.

Рокади по Всички медии отново през есента Затова сега двамата тв ба-ровци търсят спешно нова медия, в която да преместят продукциите си и да се спасят от тотален фалит. Те обаче скъсаха скандално отношения с Нова тв, когато преди 2 години напуснаха изненадващо и се присъединиха към ТВ7.

Тогава медията остана без съботен и неделен блок накуп и бе в патова ситуация заради предателството на „опосумите”. Затова сега двамата не могат и да си помислят да се върнат там. Единственият им шанс е да търсят място в Би Ти Ви, където са с малко по-добри позиции. Според запознати с делата им двамата вече водят преговори с телевизията за ужас на тамошните топпродуценти – Любо Нейков и Евтим Милошев, Слави Трифонов и Денис Ризов. Досега те бяха властелини на продукциите там и успяваха да си разделят милионите, така че да има за всички. Ако придойдат и нови продуценти обаче, парчетата от баницата щели да станат прекалено тънки. Още повече че според слуховете „опосумите” подбивали яко цените.

„Още преди две седмици Иван и Андрей са направили среща в Би Ти Ви. Чу се, че искат да правят „Голата истина”, както и съботен женски блок, тъй като в момента това е слабостта на телевизията. Карбовски пък искал да премести своите предавания на мястото на „Нека говорят”, така че Любо Нейков и Евтим Милошев сериозно ще закъсат отново”, коментират телевизионери.

По думите им „опосумите” били готови срещу двойно по-ниска цена да подготвят ежедневното комедийно шоу, което зимата се водеше без успех от Любо Нейков и Ели Гигова и струваше 15 бона на месец. Сумата е доста голяма, но за мащабите на електронните медии съвсем не е висока. За сравнение Слави получава 25 000 . всяка вечер. Толкова до миналата година взимаха от Би Ти Ви и братята Магърдич и Джуди Халваджиян, когато „Господари на ефира” се излъчваше там.

И все пак от шоуто Нейков направи солидни пачки и се готвеше от есента да продължи, но Иван и Андрей почти сигурно ще го препънат с двойно по-ниската си цена. Само за трите месеца и половина, в които се излъчваше „Голата истина”, Нейков грабна повече от един милион, но сега ще трябва да воюва жестоко за шоуто.

Същото важи и за „Нека говорят”, което бе пред сваляне след напускането на водещия Росен Петров, но Нейков и и Милошев успяхa да убедят шефовете на Би Ти Ви да го оставят поне до есента, когато гарантирали да сложат нови лица и да качат рейтинга. И така обаче надали ще преборят по-силната конкуренция на Мартин Карбовски, който имаше доста по-висок рейтинг в ТВ7.

Не по-малко шашнат от медийните кризи и рокади бил и Слави Трифонов. Дългия треперел да не би Иван и Андрей да го изместят като продуцент на „Гласът на България”, тъй като те имали повече опит от него в организирането на риалити формати, разкриват още от Би Ти Ви.

03.07.2014 00:01 | Ретро | стр. 17 |