Ирина ТенчеваПървата й публикация в книга е разказ в сборника “Истории от кухнята”, в който са включени разкази и на други известни личности – Ива Екимова, Косьо Филипов, Евгени Минчев, Калин Терзийски и други журналисти и известни личности. Идеята за книгата е на астроложката Марияна Добранова, която е и неин издател. За Ирина обаче участието в сборника явно е само началото. ТВ водещата и любима на продуцента Иван Христов е амбицирана сериозно да гради име като писател и планира своя собствена книга още тази година.

Конкурентката на Наталия Симеонова като ТВ добротворец вече била загубила всякакъв интерес към кариерата си в телевизията. Тенчева дори призна наскоро в ефир, че не гледа телевизия, защото няма време, а и не я интересува. Сега амбицията й е единствено да се занимава сериозно с писане.

“Телевизията ми се случи без да съм мечтала за нея, (както много други хубави неща). И докато има на кой да съм полезна с работата си на екран – зрители, медия, гости, няма да абдикирам”, уточни обаче бъдещите си твърчески планове Тенчева във Фейсбук.