thumb_400x300_109305-300x200

Иво Никодимов – БНТ

Опитах се да помогна в една критична за жителите на квартал Аспарухово ситуация. Изключително манипулативно е да се обяснява как моята помощ е прищявка” – това заяви репортерът на БНТ Иво Никодимов по повод писмото на Синдикалната федерация на служителите в МВР, в която се твърди, че е давал разпореждания на старши пожарникар Валентин Йорданов.

Ето разказа на колегата Иво Никодимов за случая:

„На 20 юни вечерта, ден след наводнението, бях на най-пострадалата улица – „Моряшка”. Хората от квартала копаеха отводнителния канал, за да може да се изтече водата, тъй като всичко беше в тиня. Те се натъкнаха на три коли една върху друга, заровени под калта. По номера на една от колите, установиха, че е собственост на изчезнал човек, който продължаваше да се издирва. Нормално е да предположат, че човекът се намира в колата. Пред мен жителите на Аспарухово звъннаха на 112, откъдето не получиха съдействие. Тогава реших да помогна като се обадя на директора на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР главен комисар Николай Николов. Обясних му ситуацията, защото той искаше да прецени каква техника е необходимо да бъде изпратена. В рамките на разговора, видях идваща пожарна кола. Той ме помоли да предам телефона си на пожарникарите, за да говори лично с тях и да даде нужните указания как да се действа. Да, нарекох в бързината главен комисар Николов генерал, но това пак не е оправдание за грубото отношение на старши пожарникар Валентин Йорданов. В крайна сметка дойде началникът на втора районна служба по пожарна безопасност и защита на населението в гр. Варна, който на място прецени, че колите трябва да се извадят.
В писмото на Синдикалната федерация на служителите в МВР има невярна информация, а именно, че колите вече са били огледани от водолазен екип. При тази ситуация, в която всичко е в кал, да се направи оглед от водолаз, практически е невъзможно.”

[spider_facebook id=”1″]