Сега четете
bTV си гарантира излъчване на Шампионската лига до 2018 г.

bTV си гарантира излъчване на Шампионската лига до 2018 г.

UCL 2014_2018

Договорът за правата е подновен дълго преди изтичането на сегашния контракт

Най-големият европейски клубен футболен турнир „Шампионската лига“ ще продължи да се излъчва ексклузивно по каналите на bTV Media Group – bTV Action, RING.BG и voyo.bg, съобщиха от медията.

„Най-силният футболен турнир в света отново предпочете най-силната телевизия в България. В УЕФА най-добре знаят, че не се правят промени в отбор, който печели”, коментира Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group по повод удължаването на договора за ексклузивност.

По този начин медийната компания отрано си е осигурила правата за турнира за нов тригодишен период.

Още по темата
Финалът в Шампионската лига: Роналдо срещу защитата на Атлетико
Nissan стана официален спонсор на Шампионска лига

Припомняме, че телевизията купи правата за три години през лятото на 2012 г. след напрегнат конкурс. Победителят се изясни месец преди началото на мачовете от турнира. Сега обаче договорът е подновен за още един период, и то преди началото на последния трети сезон от настоящия договор.

Вижте и

Правата за излъчване включват освен всички мачове от УЕФА Шампионска лига и двубоите за Супер Купата, както и Champions TV.

Така засега не е ясно само кой ще държи правата за излъчване на новите мачове от втория по сила европейски клубен турнир по футбол – „Лига Европа“. bTV държи в момента правото на втори избор от мачове след БНТ, която има правото да показва един мач.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре