wild west with ray mears_01_9Днес, 30 юни от 19:20 часа по Viasat Nature стартира документалната поредица „Дивия Запад“.

С помощта на международно признатия експерт в умението за живот и оцеляване в дивата природа Рей Миърс  зрителите ще се пренесат в тайните на Дивия Запад.

Поредицата разнищва въпросите с какво планинските вериги, големите равнини и пустините на Северна Америка са предизвикали интереса на първите заселници и са ги накарали да поемат на запад. От разказа на  Рей Миърс ще разберем, че освен възможности необикновеният релеф, екстремните климатични условия, дивите животни и екологията са представлявали и голямо предизвикателство за коренното население на Северна Америка. Ще научим и колко усилия е коствало това на планинските хора, търговците на кожа, водачите на кервани, златотърсачите и на каубоите в Дивия Запад.

В епизода в понеделник по Viasat Nature ще видим удивителните Апалачи, Скалистите планини и Сиера Невада, докато Рей преминава от връх на връх по стъпките на дървосекачите и златотърсачите.

Междувременно през юни стартираха и други премиерни предавания по каналите на Viasat.

„Великата война под земята” по Viasat History се излъчва всеки вторник от 21 часа.

Поредицата разказва впечатляващата история на миньорите на Първата световна война и как е възникнала стратегията за прокопаване на тунели за победа.

Другото премиерно заглавие е поредицата „Зооспасители” по Viasat Nature, която проследява истории от най-големите и най-натоварени денонощни ветеринарни клиники във Великобритания. Тя може да бъде гледана всеки делничен ден от 11:15 часа и 17:35 часа, а през почивните дни съответно в 11:15 часа в събота и в 08:30 часа в неделя.

„Брегова охрана – северозападен тихоокеански регион на САЩ” е премиерната поредица, която  зрителите могат да проследят по Viasat Explore всяка сряда от 22:00 ч. Смелите спасителни екипи обещават да ни оставят със затаен дъх пред екраните.

Веднага след това започва също премиерния за месеца сериал „Царе на  строителството с дървен материал”, който представя най-добрите строители на планетата, изработващи ръчно разкошни жилища от дървени трупи.

[spider_facebook id=”1″]