аожао[spider_facebook id=”1″]

За първите 15 дни от началото на Световното първенство по футбол, страниците на сайтът bnt.bg/fifaworldcup са посетени вече почти 2 милиона пъти. Близо един милион потребители са гледали излъчванията на мачовете на живо онлайн, а над половин милион са се възползвали от информацията, предоставяна чрез платформата за статистики на живо. Там може да бъдат намерени данни за мачовете, играчите, стадионите и историята на отборите. Сайтът предоставя също така възможност за гледане на запис на мачовете, обзорите на деня и, разбира се, новини от последната минута.

От старта на Световното първенство до момента, средният пазарен дял на БНТ по време на излъчванията на мачовете и специалните студия показва, че близо 1/3 от зрителите избират БНТ 1 и БНТ HD.

БНТ 1 и БНТ HD са безспорен лидер сред мъжката аудитория в България по време на излъчванията от първенството. Логичен е фактът, че мъжката аудитория приоритетно избира да гледа програмата на ФИФА 2014, но и делът на БНТ 1 и БНТ HD сред женската телевизионна аудитория също е висок. Дамите остават верни зрители на вълнуващите футболни мачове.

Най-гледаният мач до момента от груповата фаза е този между Бразилия и Хърватска. По данни на агенция ГАРБ средно над 650 000 зрители са наблюдавали двубоя пред своите телевизионни екрани. Сходен интерес предизвиква и мачът между Германия и Португалия.

Рекламодателите, закупили пакети в груповата фаза, определено могат да отчетат висока ефективност на инвестираните бюджети. Част от тях успяха да се включат със спонсорство в специалното издание на списанието, което БНТ посвети на световното в Бразилия. Аналогично на първото издание за Олимпийските игри в Сочи 2014, вторият брой на БНТ Спорт DiGi съдържа подробна програма за излъчването на всички мачове, ексклузивни анализи на продуцентско направление спорт на БНТ, интервюта с ключови за турнира фигури и още много полезна информация.

[spider_facebook id=”1″]