Сега четете
„Атака” иска публичност на собствеността на социологически, пиар агенции и медии

„Атака” иска публичност на собствеността на социологически, пиар агенции и медии

ataka-vdiga-miting-sreshtu-skypiq-tok-79967Законопроект за промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, чрез които да се осветли имуществото на собствениците на електронни и печатни медии, сайтове, социологическите агенции, пиар агенции и продуцентски къщи, предложи “Атака”.

Според вносителите е редно и те да декларират пред Сметната палата доходи и други лични данни. Това щяло да бъде важна стъпка за постигане на по-голяма прозрачност, по-успешна борба със задкулисието и за по-нататъшното изясняване кой какъв е в българския обществен и политически живот.

Безспорно е, че собствениците и служителите на електронните и печатните медии, сайтове, социологическите агенции, ПР-агенциите и продуцентските къщи оказват огромно влияние върху обществено-политическите процеси в страната, формират общественото мнение, създават критерии и стандарти в мисленето на хората, анализират случващото се, дават много често морални оценки, смятат от “Атака”.

Вижте и

Според партията трябва да се осветлят паричните потоци, които влизат и излизат в медии и сайтове, и допълнителните механизми, които досега не се съдържат в законодателството за осъществяването на институционален и обществен контрол.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре