cecka_cacheva_01Интервю с Цецка Цачева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ

Тема: Има ли сделка за оставката на правителството? И договаря ли се задкулисно експертен кабинет?

Резюме: В рамките на този парламент разговори за следващ кабинет са изключени, нека минем през предсрочни парламентарни избори възможно най-скоро и в следващия ще говорим, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя уточни, че такива разговори би могло да се водят дори и с БСП, но първо социалистите трябвало да влязат в следващия парламент.

В момента няма доверие между двете партии – толкова пластове на недоверие се насложиха помежду ни, а и показаното от последната седмица при президента също допринесе, обясни тя. Искаме избори по най-бързия начин и оставка на Орешарски дори ако трябва още днес. За да се случи това с предсрочните избори, премиерът трябва да си подаде веднага оставката.

ГЕРБ може да има достатъчно мнозинство, за да управлява и сам, да носи отговорност. Ако не може, ще се водят разговори и тогава ще се решава, така Цачева коментира евентуалните коалиции в следващия парламент. Мислите ли, че е сериозно днес да гадаем какво ще се случи в края на септември, отказа да отговори конкретно Цачева на въпроса ще има ли коалиция ГЕРБ – БСП след изборите. Тя отново заяви категорично, че нов кабинет в мандата на 42-то НС е невъзможен. Войната Пеевски-Василев заслужава коментар, но от хора, които имат повече информация. Това допълнително разтресе държавата. Икономиката винаги е в основата на политиката, уточни Цачева.
Нова телевизия „Здравей, България”

[spider_facebook id=“1″]