Сега четете
Възпитаникът на АУБ Влади Герасимов печели първото злато за България на фестивала за реклама в Кан

Възпитаникът на АУБ Влади Герасимов печели първото злато за България на фестивала за реклама в Кан

35520-632x358Възпитаникът на Американския университет в Благоевград Влади Герасимов заедно с колегата си Желез Атанасов станаха първите „Златни лъвове“ на България на 61-то издание на найпрестижния международен фестивал за реклама Cannes Lions. Влади и Желез печелят първото място измежду участници от 35 страни. На второ_ място е екипът от Австралия, а на трето – от Норвегия.

Златните медали им бяха връчени на сцената от представителя на организаторите Амир Касай.
Желез и Влади се състезаваха в категория „Film“ в програмата Young Lions на фестивала. Задачата на конкурса е в рамките на 48 часа, без право на никаква външна помощ и техническа подкрепа да се създаде филм по зададена тема.
Young Lions се провежда в цял свят в изключително оспорвана конкуренция и за първи път българи взимат златото. За участие във финала на престижния фестивал екипът Влади-Желез победиха 27 отбора от България. Те трябваше да създадат 60-секундно видео във връзка с кандидатурата на град София за „Европейска столица на културата“ през 2019 г.

Влади Герасимов завършва АУБ през 2012 г., специалност „Журналистика и масови комуникации“ и подспециалност „Изящни изкуства“, а в момента работи като продуцент в „Ноубъл Графикс“. Страстта и магията на филмовото изкуство Влади открива, докато следва в благоевградския университет. Тук за 4 г. следване той участва в 6 пиеси ицзежисира други 2.

Вижте и

По struma.bg/media/news/21652/35520-632×358.jpg

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре