abv-logoПопулярният български сайт АБВ Поща предизвиква всички дизайнери да направят концептуален дизайн за мобилно приложение на пощата. Победителят ще бъде обявен на 1-ви август и ще получи за награда таблет Apple iPad Mini.

Всеки, който смята, че знае как трябва да изглежда перфектното мобилно приложение за мейл може да покаже знанията си и да получи шанс за спечелването на атрактивна награда. Това става възможно с обявения вчера АБВ Поща конкурс за дизайн на мобилно приложение на пощата, с който екипът на популярния сайт “иска да даде шанс на талантливи млади дизайнери и да стимулира креативността им в дигитална среда”.

Според АБВ Поща, предложенията трябва да бъдат не просто красиви, но иинтуитивни и практични. Участниците в конкурса трябва да представят идеята си под формата на три отделни изображения – за навигационно меню, кутия (inbox) и нов имейл. Крайният срок за изпращане на предложенията е 20-ти юли, а победителят бъде избран от жури и ще бъде обявен на 1-ви август, гласи още официалната информация.

От 20-ти до 31-ви юли на страницата на конкурса в секция „Галерия“, ще се проведе и публично гласуване чрез харесване на изложените предложения, като предложението, събрало най-много харесвания, ще вземе втора награда.

Спечелилата първо място идея ще донесе на автора си Apple iPad Mini Retina Wi-Fi 16GB, а класираният на второ място дизайн носи 150GB пространство за съхранение на информация в www.dox.bg. Конкурсът е организиран от АБВ Поща в сътрудничество с екипа на фестивала One Designweek, а журито, което ще оценява дизайнерските идеи, е съставено от маркетинг експерти и дизайнери от „Нетинфо”.

www.pcworld.bg |