newspaper_airplane_265x240Прелет над печата

В типажите мъжка сексуалност имало ново 20 – откритие на британския журналист Марк Симпсън, представено в „Труд“. Този същият юнак от британската дни навремето измислил термина метросексуалност. Сега вече се оформил характерът на спорносексуалния (спорно = секс + порно) мъж – и Симпсън го описва. Това е екземпляр, който блъска във фитнеса, обезкосмява се от глава до пети, разкрасява се с всички сили и най-вече – самолюбува се неуморно. „Имат ли почва у нас“ – разсъждава авторка на „Труд“ в остроумна статия. Всъщност на описанието отговарят почти всички чалгаджии и/или футболисти.

Те се обезкосмяват фанатично, татуират се изящно (според попфолк представа за изящност) и по същество – или проституират, или консумират проституция – в широкия смисъл на думата.

Опозиция на този типаж е ретросексуалът – той е космат, солиден и се държи естествено (доколкото разбрахме); „Сред ретросексуалите има както поети, така и дървосекачи“, пояснява Симпсън. По тази класификация спорносексуален политик можем да наречем Дон Бюрек – той си оформя веждите, вдига 10 х 100 на лежанка, усмихва се и ухае красиво, дори когато го замерят с екскременти.

А тия дни ревал, че го репресират медийно: „TV7 цензурира Николай Бареков“, не одобрява тия работи „Монитор“. Бареков бил поканен да гостува в телевизията, но му се обадили да отменят участието му. По всичко личи, че цензурата е преборена и великият консерватор все пак гостува на любимата си тв (виж съседния материал на тази страница).
А воплите и соплите на цензурирания вълнуващо кореспондират с дописката в „Телеграф“: „Певица се прави на изнасилена“.

Пиарите на някаква певачица от лекия жанр разпратили прессъобщение, че изпълнителката Едикояси претърпяла такова и такова насилие – в клип, осъждащ насилието като такова с чалга средства.
Колкото до ретротипажите – в „Стандарт“ един приятел на „После“, книжният блогър Христо Блажев, проповядва:
„Четенето е последното ретроудоволствие“.