facebook_2Новините от Ирак и шокиращото отпадане на испанските национали от световното в Бразилия отстъпиха пред най-големия срив на Фейсбук от 4 години насам, който вчера сутринта сполетя глобалната мрежа, съобщиха световните медии.

В продължение на 31 минути нито един от потребителите й, които надвишават 1 млрд. души на всички континенти, нямаше достъп до сайта. Версиите за настолен компютър и смартсрон показваха следните надписи: „Съжаляваме, нещо се обърка” и „Услугата не е достъпна”. Сривът на Фейсбук вдигна поне двойно активността на т.нар. интернет население в платформата за микроблогове Туитър, които разпространяваха шеговити послания по повод отсъстващ а т а мреж а н а младия милиардер Марк Зукърбърг.

БГ
Българските потребители безспорно бяха сред най-остроум ните. MeglenaAzur предупреди, че „в Туитър се очакват бежанци от Фейсбук”. Task_struct се оплака, че не може да си „прекопае фермата”. Cuteater допусна, че „в хиляди офиси по света трудовата ефективност удря 10-годишни върхове”. Ivginian провокира последователите си да си представят „свят без Facebook”. Biroslav констатира, че няма приятели, когато няма Фейсбук. Muiiio мрачно предрече, че „ако и Туитър падне, само един G+ ни остава”, посочвайки не особено популярната мрежа на „Гугъл”. ?StanislavaY погледна попозитивно на събитието и заяви, че „сега е моментът да се учи, работи, чисти…”. Mamin_zlaten изрази мнение в рими: „Ако Фейсбук спре за ден, ще оправим демограсрския проблем”.0

Светът
Англоезичните туитърджии, които вероятно са мнозинство в мрежата, също показаха завидно чувство за хумор. Rhodri написа, че непременно трябва да научи дали леля му е достигнала 130-о ниво от играта Candy Crush Saga, но „за беда” Фейсбук е спрял.

Журналистът Amirrnizroch сподели, че по време на срива се е чувствал, сякаш отразява „световна атака на извънземни”.
Фейсбук беше основан от Зукърбърг през 2004 г. и в момента е вторият по популярност интернет сайт в целия свят със своите 1,3 млрд. активни месечни потребители. Първото място принадлежи на търсачката „Гугъл”.

[spider_facebook id=”1″]