nova-tvСамо в рамките на няколко месеца „ШОУ” се прояви като коректив на няколко изцепки в предавания на Нова. Примерите:
В телевизията излъчиха поръчков репортаж в защита на уволнения наскоро кмет на Своге инж. Жоро Цветков, който се сдоби и с обвинителен акт, докато „ШОУ” разкриваше в поредица от разследващи материали престъпленията му по служба.

Отстраняването на Цветков от длъжност и заведеното срещу него дело бе красноречиво опровержение на изнесеното на телевизионния екран.По същия начин от Нова се направиха на разсеяни, когато група общински съветници от Тетевен пожелаха да говорят срещу разследвания за далавери и дори за криминални престъпления кмет на града Милен Ганев. Нова телевизия изкара Ганев герой, а скри факта, че двама високопоставени служители от Ловешкия затвор са уволнени заради това, че са съдействали за телевизионния репортаж.

По същия начин Нова направи унизителен за телевизията пиар на Миглена Дерменджиева Меги Дерм, в предаването „На кафе” на Гала, в което водещата изчисти боклука от двора на кандидат-приемната майка и изписа на кроул банковите й сметки за набиране на средства от спонсори. След разследване на „ШОУ” в момента се води досъдебно производство срещу скандалната „Майка Тереза от Владая” по обвинения за сводничество, проституция и измама. СЕМ обаче си трае за гафовете на Нова. Защо ли?…

Жълто шоу | стр. 25 |