Сега четете
Оставката, изборите, "Южен поток" и войната Пеевски-Цветан Василев

Оставката, изборите, "Южен поток" и войната Пеевски-Цветан Василев

Koritarov_fault004Интервю с Георги Коритаров, Мира Баджева, журналисти, Иво Прокопиев, бизнесмен

Тема: Оставката, изборите, „Южен поток“ и войната Пеевски-Цветан Василев.

Резюме: „Най-добре е да се намерят разследващи журналисти и да се потърси отговор на въпроса: Има ли български политик, с качествата на много голям държавник, който при конфликта си с Пеевски в същото време му ходи на гости, прегръща го, целува го по челото и го нарича „бебчо”, заяви в предаването „Здравей, България” журналистът Георги Коритаров.

Вижте и

Според журналиста има пряка обвързаност между скандалите, които тресат държавата и това дали и кога ще има предсрочни избори.
„Имам усещане, че партиите, които подкрепят правителството на Орешарски, изпитват известни опасения, че ако се оттеглят, войната между двата колоса на българската демокрация и българската стабилност може да доведе до неприятни последици и за политическата класа”, коментира Коритаров.
И продължи:
„Искам да привлека вниманието на хората върху едно откритие, което господата Василев и Пеевски поднесоха на цялото човечество и то трябва да им бъде благодарно за това и занапред. Ако се анализира лингвистично и семантично това, което казва Пеевски пред пресата: „Ако бях началник на прокуратурата, моите убийци нямаше да бъдат пуснати”. Би трябвало да направим извода, че той е покойник и говори покойният Пеевски, с други думи нещо като духът на бащата на Хамлет. И тези двамата господа са доказали задгробния живот”, коментира журналистът.
Според него в момента тече война между „стожера на националната сигурност и стожера на финансовата стабилност”.
„Г-н Пеевски е контраразузнавач номер 1, символ на националната сигурност на България, той беше избран за председател на ДАНС, най-яркото лице на българския либерализъм, член на либерална партия, което значи най-яркият демократ. От другата страна е Цветан Василев – банкер номер 1, един от стожерите на финансовата и банкова сигурност на България. И така стожерът на националната сигурност на България и стожерът на финансовата стабилност си организират подобни акции. Стожерът на националната сигурност твърди, че стожерът на финансовата искал да го ликвидира и му е пратил убийци”, коментира Коритаров.
Според него хората в момента трябва да са на улицата и да искат конкретни отговори от политическата класа.
Журналистът Мира Баджева пък определи скандалите като „злокачествено шоу”.
„Прокуратурата отново изглежда като бухалка срещу определен вид бизнесмени. Прокуратурата и главният прокурор дължат обяснения”, заяви Мира Баджева.
„За първи път чувам, че има сигнали срещу мен от Делян Пеевски. Досега знаех, че те са подавани от г-н Бареков. Фиксацията на Пеевски върху мен е откакто излезе първата статия за него и Цветан Василев в „Капитал”. Това е от 16 април 2010 г. От тогава за мен са изписани хиляди глупости и лъжи в техните медии“, коментира в „Здравей, България” бизнесменът Иво Прокопиев.
„Аз нямам конфликт нито с Пеевски, нито с Василев. Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал никога и не искам и да го виждам. В този смисъл това не е личен конфликт, а принципен“, допълни Прокопиев.
„Ние устойчиво показваме, че сливането на медии и съдебна власт е едно уродливо формирование, което клати цялата държава, защото е хванало в едни и същи ръце институции, които са призвани да се контролират взаимно“, коментира още бизнесменът.
„Една такава пирамида започва да се срива от собствената си тежест, когато основата й спре да расте. България в един момент се оказа много малко място, за да може това огромно животно да се храни с ресурсите й“, каза още Иво Прокопиев.
Според Прокопиев отговорността за Кооперативна търговска банка (КТБ) е на политическите партии, които са хранили този феномен и са го подкрепяли с действията си. По думите му оттук нататък би следвало да се промени системата.
На въпрос има ли опасност за финансовата стабилност на страната ни, той заяви, че БНБ трябва да се намеси в казуса с КТБ, а Комисията за финансов надзор в казуса с „Булгартабак“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре