e_daynovИнтервю с Евгений Дайнов, политолог, Росен Босев, журналист, Огнян Стефанов, журналист /резюме/

Резюме: Евгений Дайнов каза в сутрешния блок на БиТиВи, че бавният разпад на този модел на политическо управление се случва пред очите ни. Във всяка партия се заражда въпросът след разпада на този модел, ще оживее ли тя. Тъй като пари няма, договорките едва ли ще бъдат стабилни. ДПС, които първи го предложиха, не искат бързи избори, защото все още не са си направили договорките, смята политологът. Части от БСП и ГЕРБ са си говорили с Делян Пеевски още преди КСНС, а ДПС го правят непрестанно, предполага той.
Росен Босев заяви, че КТБ от години раздава кредити, много над позволените от закона, но къде е банковият надзор в тази ситуация, пита той. Журналистът смята, че формулата за стабилно управление се състои от независими медии, силна опозиция и свободна съдебна система.
Според Огнян Стефанов, в конфликта Пеевски-Василев има въвлечени и други банки, а не само Корпоративна търговска банка. Нашият преход е мъчен и тъмен, защото куцат правоохранителната и правораздавателната ни системи, смята журналистът. Те не са реформирани. Стефанов предрече, че в един момент Пеевски ще се опита да придобие надмощие над Доган, което ще предизвика война между тях.
bTV, “Тази сутрин”