sogi56109_w668“Дървото на живота” ще има продължение, а телевизията излъчва първите два сезона всяка събота от 16,30 ч. по ТВ7. “Връщаме се към началото на историята, но очаквайте новина и за нейното бъдеще”, съобщиха от електронната медия за радост на всички фенове на сериала.
Засега има само догадки какво би съдържал следващият сезон и кое точно време ще обхване.

Твърде вероятно е събитията в новите серии да са в отрязъка от време до 9 септември 1944 г., възможно е и малко след това. От познатите главни герои живи останаха само Панто Вълчев (Владимир Карамазов) и снахата Яна (Луиза Григорова), малките синове на Йордан (Христо Шопов) и Бела (Койна Русева), както дъщеричката на Панто и Евдокия (Анастасия Ингилизова). Вероятно сюжетът ще се завърти точно около техния живот като наследници на голямата фамилия.

От ТВ7 обясняват, че все още е много рано да се коментира новият проект и засега телевизията само ще припомня старите първи и втори сезон.

“Дървото на живота” е първият и единствен засега мащабен исторически български сериал за последните 20 години. Сагата събра на екрана едни от най-обичаните български актьори. С уникалните декори на сценографа Паоло фаенци и с фантастичните костюми на Ирина Кочева, сериалът успя да пренесе зрителя в онова време.

Пищните картини в действието са дело на италианския оператор Лоренцо Санаторе, а прочувствената музикална тема е създадена специално за “Дървото на живота” от младия български диригент и композитор Георги Стрезов.

Любословие припомня:

“Дървото на живота” е историческа семейна драма, чието действие стартира с обявяването на Независимостта през 1908 г. Действието проследява историята на многолюдно и заможно градско семейство на фона на ключови за българската история събития. В сагата се разпалват и заплитат семейни войни и драми – баща срещу син, брат срещу брат, борба за наследство и богатство, героични военни подвизи, невъзможни любовни истории и изневери, предателства и престъпления, а образите са изключително реалистични и пълнокръвни.

“Дървото на живота” е по мотиви от романа “Битието” на Владимир Зарев.

[spider_facebook id=”1″]