Zv_Vasilev1Специализирани полицаи нахлуха в бизнесградата на „Цар Борис III“, където се помещават офисите на Тв7, Нюз7 и офиси от Корпоративна търговска банка (КТБ) е започнала след 10.30 часа.

Операциятапо сигнал на „Протестна мрежа“.

Проверява се всеки, който влиза и излиза в постройката. Гледа се за флашки и дискове, които могат да са носители на документация. Обект на внимание са и всички, които работят там.

Според Би Ти Ви първоначално е било забранено на журналистите, които са по задачи, да влизат в сградата

.В обедната емисия на ТV7 отрекоха в телевизията да се извършват претърсвания, като подкрепиха думите си с кадри от нюзруума.

Няколко души от близкото обкръжение на банкера Цветан Василев са задържани. Самият председател на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев не е сред тях, защото е все още във Франция.

Единственият известен сигнал до прокуратурата срещу Цветан Василев е подаден от „Протестна мрежа“. Той бе срещу трима души – банкера, Делян Пеевски и Николай Бареков за „организирана престъпна група“. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че работата по сигнала напредва.

„Проверката с едното лице е на фаза разпити, проверката с второто лице е на фаза почти финализиране на данъчни проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същия начин е и проверката по отношение на трето лице”, каза обвинител N1