bntСлед Григорови на екрана цъфна съпружеската двойка Христина Христова и Радостин Любомиров

Българската национална телевизия окончателно се превърна в семейна медия, чийто ефир е окупиран от съпружески двойки. След като Асен Григоров успя да лансира жена си Сибина, с която събуждат зрителите в събота сутрин, на екрана през седмицата цъфнаха Христина Христова и Радостин Любомиров, които поеха щафетата в „Денят започва” от Ася Методиева и Росен Цветков. Любопитното е, че Хриси и Радо освен на екрана са партньори и в живота. Те обаче не са първата двойка която БНТ събира. Едно от най-популярните семейства, които телевизията майка е създала, е на Коко Каменаров и Радина Червенова.

И до днес двамата се радват на успешен брак и отглеждат четири деца. Журналистите стават гаджета още през 90-те години на миналия век, когато работят в новинарските емисии на „По света и у нас”.
Не такава щастлива съдба имат обаче колегите им Владо и Лара Береану. Бившето лице на предаването „Частен случай” и Кака Лара, която е доста по-малка от бившия си вече съпруг, започват бурния си романс от кафене до БНТ. От брака си двамата имат дъщеричка, но нещата между тях не потръгват и накрая те се разделят. По ирония на съдбата днес те отново работят в една и съща медия като водещи. Колегите им в TB7 споделят, че Кака Лара и Владо Береану са запазили добрите отношения помежду си в името на детето си.
Преди тях държавната телевизия събира и друга известна двойка. Водещата Мира Добрева среща голямата си любов Жоро Торнев, докато отива на работа. Двамата се засичат в асансьора на телевизията, а режисьорът пръв заговаря срамежливата журналистка. Напоследък жълтата преса лансира версията, че Жоро слага рога на Мира. Напук на слуховете обаче,двамата живеят щастливо след брака си през 2007 г. и се радват на малкия си син Жоро Торневмладши.

По материал на  в. Галерия | стр. 14; 15 | Васил ВАСИЛЕВ