Интервю с Владимир Левчев – писател, проф. Владимир Георгиев – политически психолог. Резюме: „Няма никакъв проблем изборите да са през юли, ако това е конституционно възможно, стига тогава да е и референдумът за задължително гласуване. Най-ранният възможен срок е 15 септември”, коментира писателят Владимир Левчев в предаването „Дневен ред” в ефира на TV7.

„Не знам дали ще има избори юли, септември и не знам дали изобщо ме интересува. Но със сигурност сме се запътили към избори”, коментира политическият психолог проф. Владимир Георгиев.

„Станишев отвръща на удара на Местан, като заявява, че изборите трябва да са сега. Колкото по-далеч са изборите, толкова по-ниски ще са резултатите на БСП”, добави Левчев.

„25 години БСП стои в разкраченото положение да е партия на олигарсите, а е уж с ляв електорат. Реформаторският блок е една радикално лява формация”, сподели Георгиев.

„Това правителство трябва да си ходи незабавно, защото ако остане още малко може да се стигне до там да излезем от ЕС, което би било пагубно за България. Тук нещата стоят така – или сме в Европа или сме с Русия”, каза Левчев.

Владимир Левчев и проф. Владимир Георгиев коментираха евентуалното развитие на политическата ситуация в България, възможни коалиции, задължителното гласуване и провеждането на референдум.

TV7, “Дневен ред”