Сега четете
Нови избори, ново правителство или нови протести?

Нови избори, ново правителство или нови протести?

Асен ГеновИнтервю с  Асен Генов от „Протестна мрежа”, Мишо Шамара, рап певец, Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, избран за евродепутат от листата на „България без цензура”, Дончо Дудев, протестиращ от февруарските протести

Купуването на гласове ще се обезсмисли, ако има задължително гласуване, което обаче е временна мярка, заяви в „Здравей, България” Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, избран за евродепутат от листата на „България без цензура”.Според него на държавата й трябва стабилно управление с ясно съгласие за реформи, което да започне да работи за народа.

По думите му е хубаво да има колкото се може по-широко управление и ДПС задължително да не е в него. Около мнението, че задължителното гласуване е временна мярка се обединиха и Асен Генов от „Протестна мрежа” и Дончо Дудев, протестиращ от февруарските протести. Според рапъра Мишо Шамара пък то не трябва да бъде въведено и темата е „само една дъвка в медиите в момента”.

„Говорейки за задължителното гласуване, ние не дискутираме актуалната ситуация в момента, която е критична. Това правителство трябва да си ходи бързо, защото работи против интересите на България, а в услуга на чужди корпоративни интереси”, на мнение е Асен Генов.

Според него има пазарлък между ДПС и БСП за предоговаряне на формулата на управление.„Очевидно става дума за опит да бъде преразпределена питата и опит да се върне БСП във властта, като хипотезата ми е, че дори Станишев се готви за премиер”, допълни Асен Генов.„И малките деца знаят, че политиката в България в момента се държи от трима души – Цветан Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски, които до преди и половина години бяха заедно и грабеха държавата.

След това, като видяха големите протести, се изпокараха и в момента всеки дърпа към себе си. Сега те отново искат да хванат властта. Не виждам никакъв шанс за България, ако Сергей Станишев излезе от управлението на БСП или Пламен Орешарски падне от власт”, на мнение е рапърът Мишо Шамара.Дончо Дудев от своя страна повдигна въпроса, ако има задължително гласуване, дали то ще увеличи субсидиите на партиите.„Току-що излязохме от едни избори, които бяха дъното на това, което се случва в България.

Вижте и

Аз не можах да видя независимите кандидати, а Мая Манолова говори за равнопоставеност. Циганите, които купуват гласове, продължават да са навън. Къде е прокуратурата?”, попита Дудев.Той не очаква в близките пет години нещата в страната ни да се оправят и по думите му следващото правителство ще е също толкова нестабилно, популистко и обслужващо чужди интереси, както досегашното.

Нова телевизия „Здравей, България”

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре