stoyana georgieva interviewИнтервю със Стояна Георгиева и Явор Дачков – журналисти. 

Стояна Георгиева заяви в предаването „Лице в лице” по БиТиВи, че БСП и ГЕРБ биха били печелившите от един задължителен вот в България, но също като Томислав Дончев смята, че това е нож с две остриета. Журналистката твърди, че партийните лидери правят пируети, защото са застъпени бизнес интереси на Цветан Василев от една страна и Делян Пеевски от друга, които се свързват съответно с „България без цензура” и ДПС.

Колегата й Явор Дачков каза, че българските държавници сравняват евровота както им е удобно. Във Франция, допълни той, няма предсрочни избори, въпреки, че Оланд е с доверие около 18%, което е рекордно ниско за европейски политик. Журналистът е категоричен, че договорка между ДПС и ГЕРБ има, защото никога Движението за права и свободи няма да предизвика предсрочни парламентарни избори.

Осман Октай от Движение за права и свободи категорично заяви в телефонно включване, че няма нова коалиция между ДПС и ГЕРБ. Той разкри, че БСП и ДПС са в тежък конфликт и социалистическата партия обвинява ДПС за слабото им представяне на евроизборите. Това е ябълката на раздора, завърши депутатът.

bTV, “Лице в лице”