6Как наш лекар записа албум с прочутите американски рокаджии – тази неделя от 12.30 часа в „непознатиТЕ”

Когато в средата на 70- те години Джеф Маккаръл, Стив Лукатър, Дейвид Пейдж и Стив Маккаръл създават прочутата рок група ТОТО едва ли предполагат, че един ден техните последователи ще запишат албум с български лекар!

През 80-те години ТОТО постига изключителен успех с хитове като „Rosanna“ и „Africa“ и печели общо 7 награди Грами.Групата включва елементи на поп, рок, соул, фънк, прогресив рок, хард рок, ритъм енд блус и джаз.  Бандата има реализирани 20 студийни албума и продажби от над 30 милиона копия.

Тази неделя от 12,30 часа в „непознатиТЕ” зрителите на bTV ще видят филм за прочутата американска група и ще разберат каква е българската следа в тяхната дискография.

“Исках за новия си музикален проект да поканя любимите си музиканти от ТОТО”, казва д-р Милен Врабевски, композитор и продуцент на албума “My kind of loving”. Д-р Врабевски е европейски гражданин за 2014 г и създател на фондация “Българска памет”. “Проектът е чудесен. Въвлякох се в него, благодарение на Саймън Филипс, барабанистът на групата. Бяхме на турне заедно миналото лято и той просто спомена, че ще работи по този проект и че има интерес от страна на Милен да се включа. Така че ми изпратиха имейл и аз се съгласих. Така стана и дойдох тук, за да съм част от този проект”, казва Джоузеф Уилямс.

“За мен стана съвсем неочаквано. Както стават много неща днес – чрез имейла. Получих имейл от един човек от Англия, който ми представи проекта и аз казах: „О, добре, нека да го видим!” И започнах да кореспондирам с Милен. Той ме попита дали знам за какво е проекта. И аз си казах: „Добре, това звучи като истински проект, а не като тези, които особено в последно време чрез интернет те питат разни неща, които не е възможно да бъдат осъществени. Но това очевидно e изгарящо  и истинско, така че ето ни тук”, допълва Саймън.

1

Какво се случва в Лос Анжелис и София, кога към проекта се включва и гласът на Юрая Хийп Джон Лоутън, ще разберат зрителите на „непознатиТЕ” тази неделя от 12,30 часа. Филмът на Георги Тошев, Тодор Велев и асоциираният екип на българката Валентина Ганева, която от години живее в Лос Анжелис и работи върху клиповете на Риана и Стинг, ще разкаже как се случва едно музикално партньорство, което надхвърля границите и прераства в едно истинско приятелство между световнозивестни музиканти и д-р Врабевски.

[spider_facebook id=”1″]