Сега четете
Afera.bg: Нe „доносници”, а разследващи журналисти отстранихме Милен Димитров

Afera.bg: Нe „доносници”, а разследващи журналисти отстранихме Милен Димитров

milen_dimitrovДиректорът на ОДМВР-Бургас Милен Димитров вчера (02 юни 2014 г.) се раздели с поста си по обвинения в корупция, търговия с влияние, изнудване и покровителстване на криминални елементи. Отстраняването му е в резултат на серията сигнали, подготвени от нас – журналистите на „АЛАРМА нюз“ до вътрешния министър Йовчев, главния прокурор Цацаров, премиера Пламен Орешарски и председателите на ключови комисии в народното събрание..http://alarmanews.com/?p=16445

Документите бяха депозирани на 17 април т.г. от общественика Кристиян Коев, който единствен от публичните личности се съгласи да стане съучастник на „Аларма нюз“ в борбата с корупцията по високите етажи на полицейската йерархия. В жалбите си ние попитахме с кои свои качества комисар Димитров заслужава да бъде един от малцината областни полицейски шефове, запазили поста си и при новото правителство, и каква е политическата оценка, която премиерът и вътрешният министър биха му дали, при положение, че МВР е буквално заринато с оплаквания от работата му. Днес срещу него е в ход най-тежкото разследване в Инспектората на МВР – дисциплинарно производство.

Снощи някои медии побързаха услужливо да тиражират версията, че Димитров е отстранен заради донос, скалъпен някъде в Несебър от босовете на ъндърграунда. Не, уважаеми колеги, грешите. Не доностниците, а ние – разследващите журналисти (подпомогнати от най-знаковото лице на февруарските протести) подадохме сигналите.

И като казваме „ние“ имаме предвид най-вече острието на БНТ – Валя Ахчиева, която първа осветли чадъра, разпъван от Димитров над стария му приятел и спонсор Николай Филипов, собственик на пристанище Европа. http://alarmanews.com/?p=14666 През това пристанище (по експертни оценки) само от началото на годината са минали контрабанден газьол и керосин на стойност над 20 млн лв, реализирани в малки бензиностанции из страната. Днес челните заглавия на вестниците говорят за масово разреждане на бензина с корабно гориво. Тук е мястото да попитаме министрите на финансите, на икономиката, както и държавната агенция по метрология и технически надзор какъв е произходът на това (очевидно незаконно) корабно гориво? Коя фирма го е внесла и на кои дружества го е продала? Корабното гориво е акцизна стока и тя е лесно проследяема. Ако трябва, ще изпратим и официални писма до институциите, но ще разнищим и този въпрос.

Зад думата „ние“ стои също нашата колежка, собственик на сайта „Афера“ – Веселина Томова, която повече от две години без страх разкрива мръсните връзки на Милен от Бургас с откровени бандити, сводници, биячи и брокери на ромски гласове.http://afera.bg/mishena/51412.html

„Ние“ значи също и колегите ни от bnews http://www.bnews.bg/article-89963 , blitz и vsekiden.com, които не се поколебаха да пишат за престъпленията, извършени с активното съучастие на вече бившия комисар Димитров.

Зад нашите сигнали стоят не доноси, а човешки съдби. Като тази на брутално пребитият агроном, чийто предполагаем нападател Минчо Бумбала не спира да говори за крепката си дружба с комисар Димитров – http://alarmanews.com/?p=5944 . Зърненият бос е собственик на цяла “фабрика” за ромски гласове, която пуска в експлоатация в полза на ГЕРБ. Бумбала лъсна на местните избори през 2011 г., когато най-влиятелния сайт “Флагман”.бг излъчи филм за изборната търговия в заводите му. Санкции от страна на МВР не последваха. Дори напротив – от тогава Бумбала е станал още по-свиреп с конкуренти и врагове. Приписват му се истински кървави побои и саморазправи, палежи на жилища, източване на язовири, изнудване…. а неговите съграждани са предупредени да не подават жалби, защото лично Милен Димитров гарантирал за него.

Съдбата на стотици хотелиери по морето също е поставена на карта, заради капризът на Милен и дясната му ръка – зам.-директорът Калоян Калоянов (който все още е на поста си) да подарят охранителния бизнес в региона на свои приближени фирми http://alarmanews.com/?p=17344 и http://alarmanews.com/?p=17348 . Комисарят е отговорен и за трите опропастени години от живота на бургаското семейство Кузманови. Те бяха заплашвани, арестувани и подложени на брутално полицейско насилие, само защото отказали да плащат рекет в полза на ГЕРБ http://alarmanews.com/?p=17348 . Припомняме, че часове след като съпругът на адвокат Кузманова е бил арестуван по скалъпени обвинения в лихварство, Милен Димитров изпраща свой човек да й поиска 20 000 лв, за да облекчи животът на мъжа й зад решетките.

Това са само част от историите, зад които стои сянката на вече бившия директор на ОДМВР-Бургас. В редакцията ни непрестанно постъпват нови сигнали, но си позволяваме да тиражираме единствено проверените и подкрепени с факти.

За останалите можем само да задаваме въпроси. Като например дали екс комисар Димитров е изнудвал затворници от Бургас да дават лъжливи показания срещу неудобни нему бизнесмени? Или какво свързва Милен Димитров и заместника му Калоян Калоянов с един от най-крупните играчи в зърнения бизнес на Бургас, източил по времето на ГЕРБ стотици милиони ДДС от фиктивни сделки? Затварял ли си е очите Милен Димитров за това че известния бургаски сводник Диян Боксьора (приближен на Николай Филипов) е осигурил чрез купуване над 37 000 гласа в полза на Бойко Борисов на евровота? Как ще опровергае информацията, че негови емисари са заплашвали цели бургаски квартали да не гласуват за партия „България без цензура“, или че е готвел показен арест над морски активисти на Бареков?

Вижте и

Даваме си сметка, че отстраняването на Милен Димитров е само началото. Защото докато Инспектората на МВР не предостави реални факти за деянията му, сигналите наистина ще са само в графата „доноси и клюки“. Ето защо тепърва ще следим под лупа работата на вътрешното министерство с надеждата всички данни да отидат в прокуратурата и срещу Димитров да стартира наказателно преследване. И също като при кумира му Цветан Цветанов да завърши с ефективна присъда.

Сега, когато лицето Димитров е отстранено от поста си, призоваваме всички граждани, разполагащи с конкретни данни за обвързаности, търговия с влияние, контакти с оперативно интересни лица, вземане на подкупи, прикриване и/или съучастие в престъпления, да подават сигналите си както до нас, така и до Инспектората на МВР.

Специално се обръщаме към екс военния министър Николай Цонев, който е един от основателите на РПГ „Справедливост“, заедно с адвокат Кузманова от бургас. Вярваме, че Вие разполагате с достатъчно конкретика, която с общи усилия лесно би могла да се превърне в присъда.

А ние ще продължим да разказваме историите на всички, пострадали от лицето, което според полицейската терминология вече се нарежда до оперативно интересните си събратя.

http://alarmanews.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре