b_angelovКато никога се наложи да стана рано и включих телевизора малко преди 8. Какъв ужас! По четирите основни канала излъчваха едно и също – протест на няколко лели пред Бърза помощ. Потърсих оправдание за безпомощните „колеги”. Изключих веднага възможността, че има новина, тъй като преди 5 дни стана ясно, че първо „спешните” не вземат 650 лв. , а почти двойно с ДМС-тата си, че са изпуснали 40-годишната фотографка, понеже лекарката „забравила” дефибрилатор, че са фалшифицирали данните за повикването, за да не лъсне докторската грешка.

После помислих за друг вариант, който би обяснил малоумието 4 „конкурентни” телевизии да предават едно и също. Не се сетих за нищо, освен за търсен пиар ефект, но такъв, трябва да се каже на който може да го е намислил, не може да има, защото, уви, на всички ни се е случвало да викаме Бърза помощ и всички знаем, че всъщност тя е бавна като костенурка. Помня случай с майка ми – в неделя късно вечерта, когато движение в София няма, но 5 км разстояние отнеха на „спешните” 2 часа.

Като не намерих оправдание за професионалната чест на водещите – все „звезди”, изчаках да видя дали поне следващата тема някъде ще бъде различна. Нищо подобно – по бТВ, Нова, Канала и ТВ7 зачоплиха бъдещето на БСП и то все със събеседници, които няма какво да им съобщят точно по този въпрос. Едни, защото са аут от Позитано отдавна, втори – защото нямат акъл или се правят, че нямат, понеже така им изнася. С други думи, пак никакъв шанс да се роди ни новина, ни история – двете неща, с които, ако не знаят, се работи в нашия занаят.

След този кратък обзор стигнах до извода, че съвсем правилно си поспивам сутрин, вместо да си губя времето с подобни дивотии, каквито представляват сутрешните блокове на телевизиите ни в момента. Чудя се обаче на мазохизма на останалите им зрители. И казвам „останалите”, понеже според последните рейтинги, процентът на хората, които се нервират с отчайващата тв немощ в ранните часове, цифром и словом е намалял наполовина за тази ужасяваща година революционно безвремие, която преживяхме.

След като преди няколко месеца призовах да спрат т.нар. „тв публицистика” в събота и неделя – нещо, което в никоя друга страна не причиняват на зрителите си, сега ще предложа: спрете и тези тъпи сутрешни блокове, моля ви! Аз ще продължа да не ги гледам, но се притеснявам за онези, които упорито продължават да се изтезават с тях. После да не се оплакваме, че нараствал броят на психично болните у нас…

[spider_facebook id=”1″]

Борис Ангелов: Нося си белезите с гордост

Борис Ангелов: Нося си белезите с гордостИнтервю на Виктория Йосифова-Илиева с издателят на безплатния вестник “19 минути” Борис Ангелов Бихте ли се представили на нашите читатели, кой е Борис Ангелов и защо се занимавате с медии в…