IMG_3787Националната телевизия отбеляза Деня на детето 1 юни с празничен концерт и специален детски блок в ефира

11-годишна ученичка от София посвети стихотворение на кампанията „Спри, детето запази!” на Българската национална телевизия. Виктория Милева подари на екипа на националната медия написаните от нея рими по време на празника в Зоопарка. „На червено спри, и детето си спаси! На жълто се приготви, но не тръгвай веднага ти! На зелено потегли, но внимателен бъди!”, прочете от сцената Вики.

Героите Пипи Дългото чорапче, Алф, Стопчо, Бате Стойко Песнопойко и най-новият им приятел – истинската маймунка Тошко, поздравиха децата за празника и заедно с тях си припомниха как да бъдат внимателни на пътя.

Първата жена-илюзионист в България Шехерезада прикова погледите на публиката с магическите си фокуси. Като част от кампанията тя призова шофьорите „да не разчитат, че употребявайки алкохол, след това магически могат да се приберат безопасно с колата си”. Певецът Искрен Пецов, Nickname и балет „Естрея” пяха и танцуваха с децата. За всички участници в образователните игри и викторини имаше много подаръци и изненади.

За трета поредна година БНТ, с подкрепата на Съвета по безопасност на движението на децата към Столична община, апелираха към шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни на пътя.

Детското предаване на БНТ „Бърколино” също поздрави децата за техния празник. Екипът изненада гостите на тържеството със специално фотопано с образите на любимите кукли-бърколини, на което всеки можеше да си направи снимка за спомен. Децата получиха и много забавни задачи, свързани с „Бърколино” – картончета с въпроси и изображенията на симпатичните герои за оцветяване, стикери, ключодържатели и тениски.

Водещи на празника на „Бърколино” бяха актьорите Сандра, която влиза в ролята на Бъркобунта, и Ненчо Балабанов, който играе в мюзикъла „Аладин”.

В чест на Деня на детето пред сградата на БНТ, към небето полетяха 50 балона с образите на куклите-бърколини.

[spider_facebook id=”1″]