131Националната телевизия даде старт на Световното по футбол с демонстративен мач и представи списанието БНТ Спорт Digi

Легендарният полузащитник на българския национален отбор по футбол от САЩ`94 Ивайло Йорданов се присъединява към екипа на БНТ за Мондиал 2014. Той ще обедини звездния тим от гост-коментатори, които ще анализират мачовете от Световното. Към екипа се присъединяват и футболистите Владимир Манчев, Гошо Гинчев и Ангел Славков. Съдийските отсъждания ще коментират професионалистите Християна Гутева, Павлета Рашкова и един от най-именитите ни съдии – Стефан Орманджиев.

За Мондиал 2014 БНТ ще заложи на младите коментатори. Ивайло Ангелов, Никола Ибришимов, Петър Иванов и Валери Генов заминават за Бразилия, а от София ще коментират Радостин Любомиров и Георги Славчев. Специален гост-коментатор на мача за откриването ще бъде добре познатия у нас бразилски футболист Дани Моралес.

12 дни преди началото на Мондиала, Българската национална телевизия даде старт на горещите футболни емоции със специалното събитие „Всички в един ритъм”. То събра на столичното игрище Bauhaus Arena легендарни футболисти от близкото минало, журналисти и партньори на БНТ, а зрителите видяха пряко в ефира всичко най-интересно от него. В предаването бяха показани любопитни информации, свързани с предстоящия шампионат. Специален гост бе временно управляващият посолството на Бразилия в София Рикардо Герра де Араужо.

Приятелският мач между отбора на БНТ и този на журналисти от други медии в съботния ден създаде атмосфера, максимално близка до емоциите по терените. След изключително оспорвана 50-минутна игра, с купата на победители се поздрави отборът на медиите, който получи и специална купа-копие на купата за Мондиала. Под зоркия поглед на съдия Павлета Рашкова, тимът надви колегите си от БНТ с 5:4.

Водещите на събитието Камен Алипиев и Ели Гигова, заедно с Люба Пашова, този уикенд представиха за зрителите и гостите най-интересното, което ни очаква в бразилския футболен месец. 130 часа футбол ще предава националната телевизия по трите си канала – БНТ1, БНТ2 и БНТ HD. Зрителите ще могат да следят мачовете и онлайн – на специалния сайт на телевизията – www.bnt.bg/fifaworldcup. Токшоуто след края на вечерните мачове ще представи всички герои от САЩ`94, 20 години след разтърсващия успех. БНТ ще отбележи юбилея по подобаващ начин, като излъчи мачовете от това паметно лято с техния автентичен коментар.

БНТ е партньор и в организираната надпревара за Мис Национален отбор, която ще бъде избрана на 3 юли в ефира на националната медия. Победителката ще отпътува за Рио де Жанейро, а екипът ни там ще проследи всяка нейна емоция.

Списанието на националната телевизия – БНТ Спорт Digi, вече може да се намери в пунктовете за продажба на преса в цялата страна. 64-страничното издание съдържа полезна информация за Световното по футбол, както и програмата на БНТ1, БНТ2 и БНТ HD.

[spider_facebook id=”1″]