LaTextПрез този месец „литературната рокгрупа” LaText отбеляза своя втори рожден ден с концерт в столичния клуб MAZE и дебютно ЕР. Дискът съдържа 7 парчета, сред които придобилите вече популярност „Париж”, „Любовна херостратегия” и Shoot Me Again. Последното спечели наградата на слушателите в конкурса „Златна пролет” 2014 на Българското национално радио.

В последните 2 години „Ла Текст” се наложиха като един от най-любопитните проекти на оългареката алтернативна сцена. Концепцията на бандата е да съчетава деликатността на поезия и суровата енергия на рока. Експериментаторите не се подчиняват на стандартната структура от припев, куплет и соло. Всъщност получава им се добре.
В „Ла Текст” са поетът Петър Чухов (поезия, вокал, китара) и червенокосата фурия Елена Пенева (вокал, клавир, текст) – по-известна от другата страна на барикадата не като изпълнител, а като критик, репортер, организатор на културни събития и пиар в музикалния и театралния бранш.
Освен тях в групата членуват Иван С. Вълев – бас и вокали, и Гриша Маникатов на барабаните.
За двете години на своето съществуване групата записа участия в не един и два фестивала – пловдивския „Улица „Отец Паисий”, „София: Поетики”, Малък сезон на TP „Сфумато”, „София диша”, „Улица „Нов Живот” – 20 години след Димитър Воев”, „Панаир на младите 2013″ (в Младежки театър), има и редовни клубни участия. Смесването и мастерингът на албума им са дело на Ангел Пенчев, бивш член на група „Клас”.