BNTДнес националната медия представя екипа си и списание, посветено на Мондиала

Българската национална телевизия ще даде старт наемоционалното футболно лято на 2014 г. със специално събитие, което ще бъдеизлъчено пряко в събота (31 май) от 14:00 часа по БНТ1.

В предаването „Всички в един ритъм”, от столичното игрище Bauhaus Arena националнатателевизияще представи коментаторите, анализаторите и гостите на студиата, които щенаправят зрителите съпричастни на футболното събитие на годината. Водещи на„Всички в един ритъм” са Ели Гигова и Камен Алипиев.

В рамките на събитието екипът на БНТ символично щепредизвика на футболен двубой отбора на журналистите. Сред гостите ще бъдат именити футболни дейци, бивши играчи и някои от звездите от паметното футболнолято на 1994 година. Специален гост на събитието е временно управляващиятпосолството на Бразилия в София Рикардо Герра де Араужо, който ще споделиочакванията си преди старта на Мондиала на 12 юни.

„За зрителите ще е любопитно да разберат, могат ли да гледат мачовете в HD, на кой адрес в интернет е новият ни сайт, където ще ги излъчваме пряко, кои са нашите четирима експерти и какви са техните прогнози за първенството; как заедно с Българския футболен съюз ще отразим 20-годишнината от бронзовите медали на Мондиала в САЩ през 1994 година”, каза главният продуцент на Направление „Спорт” в БНТ Методи Манченко. „Предлагаме доста нови неща като медийни платформи и съдържание. Зрителите ни първи ще видят как изглежда посветеният изцяло на „Мондиал-2014” нов брой на списание „БНТ Спорт Digi”. Той е 64-страничен наръчник за световното, който те ще могат да си купят още в неделя от най-близкия пункт за продажба на преса.”

„Всички в един ритъм” е наименованието на студиата преди и по време на 56-те мачове, които ще бъдат излъчени пряко по БНТ1, БНТ2 и БНТ HD. В първото му издание в събота зрителите ще научат повече за феномена „Бразилия”, колко стадиона бяха построени в Страната на кафето специално за шампионата, как протестите могат да се отразят на надпреварата и защо всички там са луди по футбола.

Аудиторията ще разбере какво да очаква от нощното футболно токшоу, в което ще се проследят етапите от конкурса „Мис Национален отбор”, и каква награда подготвят БНТ и организаторите за победителката в надпреварата. В предаването ще има и интервю с главния организатор Магдалина Вълчанова.

Мястото, откъдето БНТ ще излъчи пряко „Всички в един ритъм”, не е случайно избрано. На Bauhaus Arena се играят срещите от турнирите на Българската асоциация по мини футбол, която е партньор на БНТ за месеца на шампионата. Там 240 отбора от цяла София практикуват любимия си спорт. Паралелно с Мондиала, БНТ ще отрази организираното от асоциацията мини световно първенство.