Сега четете
Станишев в Брюксел към колега: Въпросът за оставката ми е силно политизиран, прекратявам пресконференцията!

Станишев в Брюксел към колега: Въпросът за оставката ми е силно политизиран, прекратявам пресконференцията!

stanishev_luboslovie“За първи път европейските граждани имаха възможност да се произнесат по кандидатите за председател на ЕК на политическите партии в Европа. За първи път има увеличение на избирателната активност в сравнение с предишните избори. Партията, която загуби най-много гласове на тези избори, е ЕНП. Това заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев на пресоконференция в Брюксел, на която коментира резултатите от евроизборите. На въпрос от българска журналиста дали планува оставка, той отговори, че въпросът е политически некоректен и прекрати пресконференцията.

Резюме:

„ЕНП губи близо 20 % от местата си в ЕП в сравнение с 2009 г. Безпокоим се от възхода на крайните и националистически партии. Социалистическите партии, членките на ПЕС, имат почти същите резултати като на предходните избори. Но не успяхме да получим достатъчно силна подкрепа, за да реализираме своя манифест в Европа, в който представихме възможните решения на кризата”, допълни Станишев.

Той не отговори на въпрос дали ще подаде оставка като лидер на ПЕС след загубата на изборите в България.

Вижте и

„Това бе въпрос от моята страна, от представител на друго политическо семейство. Не мисля, че следва да отговарям на такива въпроси, които са силно политизирани“, каза лидерът на ПЕС .

„Ако някой твърди, че нещата в Европа вървят добре, до следващите избори Европа ще се озове в още по-тежко положение“, каза Станишев. „Искаме Европа, която е справедлива, социална, която не обръща гръб на гражданите“, заяви той на пресконференцията. На нея присъства и Мартин Шулц.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре