За четвърта поредна година на 7 юни 2014 година ще се връчат единствените в България годишни „Награди за телевизионна журналистика “Св. Влас“. Наградите отличават знакови тв постижения, излъчени в българският телевизионен ефир в периода 1 март 2013 – 1 март 2014.
Голямата награда “Свети Влас” и отличията в допълнителните категории се връчат на автори, които са работили в една доста бурна за медиите година. Тя роди нови формати, както и размествания в телевизионния ефир, нови позиции на известни продуценти, конфликти и обрати на пазара, в резултат на което се оформи по-различна телевизионна среда.
Призът, „ГОЛЯМАТА НАГРАДА” е 15 000 лева и се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика.
За поощрение на млади и иновативни журналисти и на автори с нестандартни проекти, ще се връчи „СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ”. Паричната стойност е 5 000 лева.
„НАГРАДА НА ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ЗРИТЕЛИ”. Носителят на тази награда ще бъде излъчен чрез допитване до общественото мнение чрез социологическа агенция. Паричната стойност на наградата е 5 000 лева.
Тази година има специална награда за победителите от трите категории: уикенд в Италия, осигурена от популярна у нас винарска изба, чието седалище е в Северна Италия.
Учредителите на Наградите за телевизионна журналистика “Свети Влас” номинираха за престижните отличия следните телевизионни журналисти:
НОМИНАЦИИ за ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ТЕЛЕВИЗИОННА ЖУРНАЛИСТИКА 2014
Добрина Чешмеджиева
Сибила и Асен Григорови
Генка Шикерова и Константин Караджов
Цветанка Ризова и Димитър Цонев
Светослав Иванов
Антон Хекимян
Ани Цолова и Виктор Николаев
Милен Цветков
Сашо Диков
Виктор Николаев
Ива Николова
Емил Кошлуков
Мартин Карбовски
Елена Йончева
Емил Кошлуков
Маргарита Михнева
Иван Такев
Веселин Дремджиев

НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА ЗА МЛАД ЖУРНАЛИСТ ИЛИ ОСОБЕН ПОГЛЕД
Боряна Каменова и Спас Кьосев
Камен Алипиев
Надя Обретенова
Ирен Леви и Иво Христов
Мая Димитрова
Светослав Иванов
Антон Хекимян
Десислава Ризова
Васил Иванов
Марин Николов
Журналистическият екип на „Господари на ефира“
Томислав Русев, Ники Александров, Борис Касабов
Константин Христов
Иво Христов
Христина Симеонова
Мирослав Дечев
Татяна Кьосева
Ганиела Ангелова
Наградите се присъждат на индивидуални автори или журналистически екипи, които демонстрират собствено лице, способност да упражнят позитивно обществено въздействие, да надграждат добрите традициите и да създават нещо ново, да използват и да пазят на висота българския език, да демонстрират обективност, естетическа отговорност, неподкупност, бърза професионална реакция, да използват и развиват по оригинален начин технологията на електронните медии.
Курортът Свети Влас е мястото, където Наградата за телевизионна журналистика намери гостоприемно домакинство. Бляскавата церемония-концерт по връчването на престижните отличия ще се проведе на брега на морето в Летния театър на курорта на 7 юни 2014 г. от 21:30 ч.
Учредители са: проф. Ивайло Знеполски – бивш министър на културата, директор на Института за изследване на близкото минало; Иван Гарелов – ТВ журналист; Любен Дилов-син – гл. редактор на сп. „L’Europeo”; Георги Тенев – писател; Копринка Червенкова – гл. редактор на в-к „Култура”; Димитър Найденов – преподавател по журналистика в СУ „Климент Охридски”; Стефан Димитров – композитор, директор на програма „Христо Ботев” на БНР; доц. Георги Лозанов – председател на СЕМ; Антони Георгиев – издател на списания “Vagabond”, “Go Greece”, “Highflights”; Павел Васев – директор на Народен театър „Иван Вазов”; Петко Бочаров – журналист-ветеран.