КуневаВместо имената на представителите на Реформаторския блок, на табелките пред тях пише: „#ОСТАВКА”. Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим. Това каза водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева на пресконференция в НДК. „Считам за свой пръв дълг да работя единството на Реформаторския блок. Цялата листа е чудесна и продължаваме напред. Завоюваме стъпка по стъпка територия на нормалност”, заяви Кунева.

„Европейският парламент ще има в лицето на Реформаторския блок хора, които разбират цялата дълбочина на необходимостта от едно рамо, от един тласък от европейските институции към България, за да можем да направим по-бързо своите крачки напред”, добави тя. „Държим на Европейски съюз, той да обръща внимание на гражданите. Всеки един от нас ще работи за Европа на гражданите. Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим”, посочи Меглена Кунева.

Председателят на ДСБ Радан Кънев добави, че тези избори са основание за незабавно искане за оставка. „На тези избори няма да се правим на победители. Ние не победихме и не постигнахме резултата, който отговаря на нашите политически амбиции”, каза още Кънев. По думите му БСП е понесла исторически погром.