bTVbTV, „Тази неделя” /теми и гости/

Репортаж: Евроизбори 2014. Започна битката за Брюксел

Тема: Темите на изборния ден: Трябва ли да се гласува? Европа – враг или приятел?

Гост: проф. Михаил Константинов – математик, Илин Станев – журналист, Огнян Георгиев – журналист

Репортаж: Избор за първи път. В деня на бала

Репортаж: „Леденика – туризъм без сезони”. Как се усвояват европейски пари?

Репортаж: История за българка и американец. Как се случи любовта, сватбата и бебето?

Репортаж: За какво гласуват миньорите?

Репортаж: Евроизбори 2014. Започна битката за Брюксел

Тема: На учителя с любов. Размисли за българското образование

Гост: Тони Симеонова – учител, Емил Джасим – учител, Филип Ляпов – учител

Тема: Възгледите на Камен Донев

Гост: Камен Донев

Тема: Финалът на „България търси талант”. Шоуто продължава

Гост:Есил Дюран – певица

Репортаж: Абитуриентски вълнения

Тема: Евроизбори 2014. Училище по етикет за евродепутати

Гост: Кристина Крънчева – експерт по международен протокол, корпоративен имидж и международен етикет

bTV, „Тази неделя”

 

 

Интервю с проф. Михаил Константинов – математик, Илин Станев – журналист, Огнян Георгиев – журналист /резюме/

Тема: Темите на изборния ден: Трябва ли да се гласува? Европа – враг или приятел?

Гост: проф. Михаил Константинов – математик, Илин Станев – журналист, Огнян Георгиев – журналист

Резюме: „Там, където хората се надяват, че правилата ще бъдат подобрени с помощта на ЕС са абсолютно прави и това е най-важното, което може да очакваме от там. Няма държава, която да оцелее само като й се дават пари, без да знае как да ги управлява. Една от най-разбитите ни системи е съдебната и заради това не можем да имаме стабилна държава”, коментира математикът проф. Михаил Константинов в предаването „Тази неделя” по bTV.

„Спомням си едно интервю на Илияна Йотова от БСП, която много ясно каза, че ние нямаме нужда от мониторинга на ЕС, той е обиден и трябва да спре. Мониторингът на ЕС е това, което движи каквото е останало от реформата на съдебната система. Ако той изчезне всичко в тази система ще замре. „Леденика” е много добър пример как България възприема грешно Европа. Имаме едни пари, можем да направим много хубави неща с тях, а правим това, което се е случило с „Леденика”, отбеляза журналистът Огнян Георгиев.

„Не е вярно, че Европа не ни прави по-богати. Ако погледнем в момента ръста на българската икономика, 75% от него се дължи на ЕС. Ако ги нямаше тези пари в момента безработицата в България щеше да бъде 50% по-висока. Не мисля, че има разделение Русия-Украйна. Има хора, които харесват политиката на Путин, но някак си е неразумно да споделят това. Когато виждаме този псевдоскептицизъм в България трябва да имаме нещо в предвид. 57% от българите виждат в ЕС благосъстояние. Ние ценим парите”, заяви журналистът Илин Станев в ефира на bTV.

bTV, „Тази неделя”

 

 

Интервю с Камен Донев /резюме/

Тема: Възгледите на Камен Донев

Гост: Камен Донев

Резюме: „В Лондон изиграх моя първи моноспектакъл за народното творчество пред българи в една много хубава зала. Направих допълнително представление, защото имаше голям интерес. Хората бяха много развълнувани, идваха при мен разплакани”, коментира Камен Донев в предаването „Тази неделя” по bTV.

„Смятам наесен да взема танцьори с мен наесен, също така и в мюнхенската филхармония. По този начин спектакълът е в пълния си блясък. Хората обичат танците, обичат песните. Това, което ме радва е, че българинът умее да се надсмее над себе си. Това е голямо постижение. Напоследък наблюдавам много разминаване между форма и съдържание. Много точен пример за това са нашите политици. Всички виждаме колко се обезсмислиха думите, понятия, ценностите, за които толкова се говори. Това се случва, защото прекалено много говорим за тях, вместо да ги изпълняваме”, заяви Донев.

„Народът до голяма степен е обезверен от предателства и аз го разбирам. Начините да изскочим от този омагьосан кръг са много. Аз например си имам островчета на утешение и радост – това са киното, литературата, музиката и театъра”, допълни Донев в ефира на bTV.

bTV, „Тази неделя”