Сега четете
“Музиката на 24 май” по БНТ 2 за празника

“Музиката на 24 май” по БНТ 2 за празника

UntitledВ Деня на славянската писменост и култура Националното музикално училище „Любомир Пипков”, Столична община и Българската национална телевизия обединяват усилията си като организатори на концерт, посветен на светлия празник.

В събитието участват камерният оркестър „Софийски солисти”, под диригентството на проф. Пламен Джуров, Формация „Дива река” и „Ева квартет”. А учениците от  музикалното училище ще закрият тържеството с химна на Св. Св. Кирил и Методий.

„БНТ и нашето училище винаги са имали успешно партньорство. Щастливи сме, че националната телевизия продължава да прави достояние успехите ни” – каза Милка Митева, директор на музикалното училище „Любомир Пипков”.

Празничният концерт е на 24 май /събота/ от 12 часа в залата на музикалното училище, с вход свободен. Той ще бъде излъчен същия ден от 20:40 часа по БНТ2 и от 23:45 часа по БНТ Свят.

Вижте и

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2014г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре