Сега четете
Бургаският журналист Божидар Божков: Автогарата в Благоевград е по-зле от тази в Северна Корея

Бургаският журналист Божидар Божков: Автогарата в Благоевград е по-зле от тази в Северна Корея

130503938646866Бургаският журналист Божидар Божков: Автогарата в Благоевград е по-зле от тази в Северна Корея, гнусно е да седнеш на пейките, отсвириха ме, като попитах кой рейс да хвана за Разлог

Петър ДИМИТРОВ Божидар Божков е журналист от Бургас. Той и трити до редакцията на в. „Вяра“ разказа за 3-дневното си пътуване из Югозапада и впечатленията, които Благоевград и Разлог са оставили в него. Ето какво пише Божидар Божков:

3 дни пътувах из Югозапада и честно казано – такава объркана автогара като тази в Благоевград не съществува в България или поне аз не съм виждал до момента. Трябваше да пътувам до Разлог. В автогарата има две разписания едното е вътре в чакалнята и там са дадени абсолютно всичките градове, през които минават автобусите, тръгващи от автогарата. И другото е вън – по сектори – там пък са показани секторите и са написани по часове от кой сектор закъде какъв автобус пътува. Разлог като град го няма на нито едно от разписанията. Все едно дотам автобуси не ходят или не минават оттам. Питам аз жените на информация как да стигна до Разлог и те ми обясняват така, все едно съм от Благоевград и знам кое къде се намира – ще хванете преминаващ автобус.

Ми хубаво, ама аз откъде да знам кой автобус преминава през Разлог. Нямам идея на пътя на кое направление се намира градчето. Влизам вътре при касите и питам там как да стигна до Разлог. Жената ми казва: А, трябва да идете до Гоце Делчев и оттам да хванете за Разлог автобус. Усъмних се, викам й – не става ли много обиколно. Тя: Така се стига. И ме отевири. Добре че някакъв човек ме забеляза, че се лутам, та ме напъти да хвана автобуса до Банско, който спирал и в Разлог. А до Банско има автобуси на всеки час.

Какво им коства на тия в автогарата да напишат и Разлог сред обслужваните градове, да посочат, че дотам се стига посредством автобусите за Банско и да посочат съответните часове? А освен всичко автогарата е мърлява, мръсна, грозна, сива, прилича на обект, останал от 50-те години на миналия век. Да ти е гнусно да седнеш на мръсните пейки, около теб се мотаят немити улични кучета, пълен потрес. А това ми бил областен град… Автогарата му по-зле от автогара в Северна Корея, където съм бил и знам как изглеждат.

Вижте и

Горе обърках, човекът всъщност ми каза да хвана автобус, който пътува за Гоце Делчев, но минава през Банско. Такива автобуси наистина пътуват на всеки час.

В Разлог също са много объркани откъм автобуси. Там пък има две гари – едната за крупните направления, другата – за селата. Но понеже двете гари се намират на 50 метра разстояние, човек все пак се ориентира.

[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре