Сега четете
Дебютен роман c премиера в "Серякобата ма"

Дебютен роман c премиера в "Серякобата ма"

photo-by-Herbert-Heuss_1-2Романът „Бялата ни спалня“ на родената през 1977 8. Радмила Младенова ще бъде предстаВен на 26 май 6 галерия „Серякоба къща“ 6 Троян дни след софийската премиера на книгата. Тук ще бъде и Невена Дишпиева Кръстева, чието издателство ICU е дало път на младата авторка. „Троянската галерия е сред любимите места на Невена, затова и книгите на нейното издателство тук се чувстват у дома си“, каза галеристката Мариела Шошкова.

„Бялата ни спалня“ е дебютният роман на Радмила Младенова, която е завършила „Английска филология“ в Софийския университет и магистърската програма „Култура в епохата на модерността: литература и медии“ в Манхаймския университет. Позната е като автор на пътеписи, интервюта и статии за множество български издания, на текстовете към фотоизложбата „360 градуса България -120 фотографии на Александър Иванов“. Работила е като преводач и пиар. Превеждала е книги, както и филми за каналите „Дискавъри“ и „Анимал планет“.

„Бялата ни спалня“ е книга на границата на множество жанрове: писмо и мемоар, изповед, едновременно монолог и диалог с гласовете от близкото минало, пътепис и колекция от истории. Текст със собствена, уникална форма. Романът не прави заявка за автобиографична истинност, а описва как се формира един „аз“ в културата, в която живеем, като „аз“ е не просто лично местоимение, а тази способност да обединиш различните аспекти от личността си в едно, да изработиш собствена цялост, последователност и единство. Независимо от Външните обстоятелства.

Оформлението и корицата са дело на ЗорницаСофия Попганчева – живописец, визуален артист с множество самостоятелни изложби и режисьор на документални и игрални филми, лауреат на международни награди за филмите си „Мила от Марс“ и „Прогноза“. Тъй както разказвачката Ранополия експериментира с намирането на истинския си образ, така и Попганчева в търсене на адекватна на съдържанието корица е направила фотосесия, в която заснела архетипни женски образи – жената воин, жената дете, жената муза, жената приятел, работещото момиче. Цялата фотосесия и текстовете към снимките може да бъдат видени в интернет на адрес www.icub g.com.

Вижте и

В срещата ще участва и Нели Генкова, специалист по литература.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре