Сега четете
Сутрешният блок на Нова търси хора, които никога не са гласували

Сутрешният блок на Нова търси хора, които никога не са гласували

Zdravej, Bulgaria_Ani Tzolova & Viktor NikolaevЧовек, който никога досега не е гласувал и е повече от категоричен, че няма да го направи и на предстоящите Евроизбори 2014 – това е профилът, който екипът на сутрешния блок на Нова „Здравей, България” търси в дните преди 25 май.

Всички, които никога през живота си не са упражнявали правото си на глас, могат да пишат на [email protected] (или да се обадят на телефон 02/80 50 181), а дни преди деня за гласуване част от тях ще влязат в студиото на „Здравей, България”, за да се изправят срещу популярни личности, чиято дума тежи в обществото – тяхната мисия ще бъде именно да ги убедят във важността всеки един от нас да гласува и да ги накара да отидат до урните в изборния ден.

Какво провокира хората да не упражняват правото си на глас и каква мотивация стои зад избора да не избираш? Тези отговори ще потърсят водещите Ани Цолова и Виктор Николаев в лицето на представителите на негласуващите в България. Едновременно с това обаче, ще представят и контрааргументите – защо трябва да гласуваме и защо гласът ни има значение.

Вижте и

„Замисляли ли сте се какво се случва, когато не гласувате? Кой отива и решава вместо вас как да ви лекуват, колко да удържат от заплатата ви за данъци, как да се наказват престъпниците? Ако си казвате, че тези важни въпроси не зависят от вас, искаме да ви чуем защо. Нашата цел ще бъде, ако е възможно, да ви убедим в обратното”, коментира Валерия Чанкова, изпълнителен продуцент на „Здравей, България”. „Ако успеем да убедим дори един човек да отиде до урните и да гласува, това ще е победа на свободния избор. Ако това се случи в нашия ефир, е възможно и да убедим част от тези 60 % от българите, които са се отказали да гласуват. Надяваме се това да се случи и да преобърнем нагласите. Какъв ще бъде крайният резултат, ще разберем на 25-и май във специалното студио на Нова „Кой в Европа?”, допълва тя.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре