Сега четете
Политически скандал след пробива на електронната поща на издателя на „Икономедия”

Политически скандал след пробива на електронната поща на издателя на „Икономедия”

прокопиИнтервю с Иво Прокопиев, бизнесмен: Във всички случаи, когато „Икономедия” пише по теми, в които аз или някой друг от собствениците имаме интереси, винаги се отбелязва в подлиние въпросния интерес.Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” бизнесменът Иво Прокопиев.

В този мейл, за който става дума и който изтече незаконно в публичното пространство аз съм написал, че ще има последици, ако се вземе незаконното решение да се вземат лицензите на ЕРП-тата, ще има последици не само за енергийните дружества, не само за моите бизнес интереси, а ще има последици за цялото ни общество, добави бизнесменът.

В писмото няма нищо, което да сочи към някаква договорка или някакво задкулисие от моя страна. В този мейл аз съм написал, че съм видял някакъв проблем, в случая в енергетиката и съм си казал мнението за него. Част от информацията в този имейл се е доказала, част от нея не и именно затова информацията от този мейл не е била изобщо предназначена за публикуване, заяви Иво Прокопиев.

Проблемът е, че лидерът на една партия, който е лидер и на партия от европарламента използва информация от жълтата преса, информация, която не е докрай проверена за предизборната си кампания.Това е скандал и опит за сплашване не само на моята личност, а и на цялата редакция на медиите, които притежавам – това е размахване на пръст, на някой, който си е позволил да изкаже мнение различно от това на управляващите. Сезирал съм за случая прокуратурата и ще си търся правата по съдебен път, добави той.Този скандал е димка за отклоняване на вниманието на народа от истински важните проблеми стоящи пред обществото, смята бизнесменът.

Всяка конфликтна ситуация изисква взимане на страна, а стратегията на опозиционните в момента партии е да не взимат страна, за да не загубят привърженици и това не ми харесва в тяхната позиция, заяви Иво Прокопиев.Ако има кръг „Капитал” то той е от хора, които споделят вижданията и мненията, които съм изразил във въпросния имейл, нищо повече, заяви бизнесменът.Едно от най-лошите неща в обществения дебат в България беше, че беше възприето, че това да имаш икономически интерес в дадена сфера е грешно и престъпно.

Напротив, хубаво е човек да има икономически интереси и да иска да печели от бизнес. Проблемът е, когато това става за сметка на обществения интерес – и именно тук е ролята на регулиращите органи и политиците в управлението да съблюдават да няма такива нарушения, заяви Иво Прокопиев.

Вижте и

БТВ, „Тази сутрин”

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре