Сега четете
Полет с балон, изложби и музика в „Нощта на музеите"

Полет с балон, изложби и музика в „Нощта на музеите"

imagesУтре десетки музеи и галерии в цялата страна отварят вратите си за посетители до полунощ

Полет с балон, изложби, много музика и танци са само част от атракциите, които очакват посетителите на тазгодишното издание на Нощта на музеите, което ще се състои в нощта на 17 май срещу 18 май.
За пореден път в европейската инициатива ще се включат десетки галерии и музеи в цялата страна, които от 18.00 ч. до полунощ ще отворят врати за своите посетители безплатно и с разнообразна програма.
Посетителите на Националния военноисторически музей ще могат да разгледат постоянната хронологична и външната експозиция на музея, както и временните фотоизложби „Празникът на армията“, „НАТО – мисията е възможна“ и изложбата „И въздигнаха България в Царство“.
Гостите на музея ще могат да се доближат до звездите, политайки с балон и да опознаят нощна София, пренасяйки се във времето на балонното отделение на Българската авиация.
В същото време военни маршове и класически произведения ще изпълни студентски камерен оркестър от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров’ под диригентството на желаещ от публиката да се включи.
Националната художествена галерия пък освен постоянната си експозиция „Живопис и скулптура от XX век“, ще представи изложбата „Графичните ателиета на Жоан Миро“, както и портрети на известни българи.
Мостът на влюбените до НДК ще бъде изпълнен с фотопортрети на известни личности, сред които Катя Паскалева, Ани и Рангел Вълчанови, Йордан Радичков, Александър Геров, Исак Паси. дело на Симон Варсано. Изложбата е организирана or Столичната община и „Гьоте институт’.
Авторски интерпретации на гладиаторски шлемове, които могат да бъдат пробвали, ще покаже „Арена ди Сердика’. Назад вьв времето ще върне посетителите и Пътуващият ретро трамвай-музей, който ще се движи между 16.00 и 22.00 ч. от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“.
Столичната община организира и тази година автобус. който ще тръгва от НХГ и ще отвежда желаещите до Националния исторически музей в кв. „Бояна“. Общественият транспорт в София пък ще работи с удължено работно време. Метрото ще се движи до 01:00 ч.
Повечето музеи а другите градове на страната също са подготвили специална програма за традиционното събитие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре