Сега четете
ЦИК глоби “Атака” за клипа, а за налепените ел. табла и касети?

ЦИК глоби “Атака” за клипа, а за налепените ел. табла и касети?

10371730_10152355053620306_1472606591160655579_nЛидерът на „Атака“ Волен Сидеров бе глобен от ЦИК заради предизборния си клип, съобщиха вчера от институцията. Както „Стандарт“ съобщи, Комисията, въз основна на сигнал от СЕМ, постанови прекратяване на излъчването на агитационния видеоматериал. Причината е, че в него „се нарушават добрите нрави“.

ЦИК не съобщава какъв е размерът на глобата, тъй като той трябва да бъде определен от областния управител на област София, но в случая административното наказание е между 200 и 2000 лева. Още вчера от „Атака“ свалиха клипа си от интернет страницата си. „За накърняване на добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите и за отправяне на политически внушения във вреда на една или друга партия или кандидат“ бе глобен и лидерът на ББЦ.

Сигналът е отправен именно от „Атака“. Финансова санкция ЦИК отреди и за 1 електронна медия за излъчване на предизборна агитация във времето за търговска реклама, което е забранено от Изборния кодекс.

Любословие пита: Кой ще глоби г-н Сидеров и ПП Атака за налепените незаконно  изрисувани от Трансформатори касети по „Раковски“ облепени с предизборни плакати на партията?

Те застрашават животът и здравето на всеки преминаващ по оживената столична улица. Освен всичко друго те закриват и табелката Не пипай! Опасно за живота. Г-н Сидеров, нали вие не обичата ЕРП-тата и първи започнахте война с тях, защо сега ги използвате и по този начин за вашата кампания?

Вижте и

Андрей Велчев, Любословие 15.05.2014, София

сн. Любословие

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре