Сега четете
Режат сърцето на Павел Писарев

Режат сърцето на Павел Писарев

Кеворкян посреща бившия шеф на телевизията Павел Писарев
Кеворкян посреща бившия шеф на телевизията Павел Писарев

80-годишният приятел на Людмила Живкова страда от исхемична болест, слагат му стент

ИЗВЕСТНИЯТ ПИСАТЕЛ и журналист Павел Писарев е приет вчера в болница „Света Анна“ за сърдечна операция, научи единствено „Всеки ден“. На 80-годишния бивш шеф на БНТ ще му бъде поставен стент, защото страда от исхемична болест на сърцето. Болежката е позната повече като гръдна жаба. Операцията е планирана за днес, уточни източникът ни.

Аномалията, съпроводена с много високо кръвно налягане, е заради запушен кръвоносен съд, който трябва да се подмени с изкуствена тръба. Интервенцията е рутинна и не се смята за опасна, но проблем представлява напредналата възраст на пациента, обясни информаторът на „Всеки ден“. Павел Писарев е сред най-известните имена в българската журналистика преди 1989 година. Роден е през 1934 г. в семейството на царски офицер и майка германка. На 19-годишна възраст става член на БКП. Дълги години списва в официоза „Работническо дело“, трупа стаж и като кореспондент на вестника в Париж

През 70-те години е директор на „Българска кинематография“, бил е и заместник-министър на културата в екипа на
Людмила Живкова. На два пъти, преди и след промените, оглавява БНТ като генерален директор. Той е старши научен сътрудник, доктор на социологическите науки, автор на много статии и книги. Само преди два месеца Павел Писарев представи и последната си мемоарна книга „По-дир изгубеното време“. Сред героите в нея са Тодор Живков и Людмила Живкова, управляващи от времето на социализма и лица на прехода.

Вижте и

„Моето време изтече. Аз съм човек на XX век
Това е минало време. Не толкова добро за България“, призна творецът. Заради болното си сърце Писарев трудно даваше интервюта.
Едно от последните му бе пред вестник „Минаха години“, но разговорът на няколко пъти бе прекъсван, понеже писателят изпитваше трудност да говори заради задъхването си.

15.05.2014  | Всеки ден | стр. 2 | Любословие

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре