matey kaziiskiГрозно е, извинявам се на българина, заяви Маурицио Сенси

Евентуалният трансфер на българската волейболна звезда Матей Казийски във вицешампиона на Италия „Сър Сейфти Перуджа” се оказа злонамерена шега.

Късно в понеделник вечерта на личния профил на маркетинг директора на „Перуджа” Маурицио Сенси. корто е дясната ръка на президента Джино Сирчи, в социалната мрежа Фейсбук се появи съобщение, че утре (б.р. – вторник) вицешампионът в „Серия А” ще подпише договор с българския посрещач. На профила на Сенси буквално бе написано: „Казийски… това е ударът на „Сър Сейфти*’. Утре подписва… И не свършваме дотук…”.

Новината, която първоначално се появи в най-големия волейболен уебсайт на Апенините volleyball.it, а впоследствие бе разпространена в България, Русия, ОАЕ, както и в много други страни, се оказа обаче ужасна злонамерена шега. Това накара Маурицио Сенси да излезе с официално изявление по случая: „За съжаление телефонът ми е попаднал в неподходящи ръце и се оказах жертва на шега, в този случай на грозна и злонамерена.

Разбира се, това, което се появи в моя профил във Фейсбук. не е написано от мен и не е вярно. Много съжалявам за генерирания шум. Заради тази моя наивност се извинявам на първо място и преди всичко на клуба и, разбира се, на самия играч”, заяви в официално съобщение на сайта на „Перуджа” Маурицио Сенси.

Така засега Казийски остава без отбор, след като едногодтшлтият му договор с турския „Халбанк” изтече. За последно Императора участва в световното клубно първенство в Бразилия е екипа на катарския „Ал Райан” и спечели сребърен медал. Матей най-вероятно отново ще изчака своя ментор Радостин Стойчев да си намери отбор и тогава да се присъедини към същия тим. Казийски и Стойчев работят неизменно заедно в последните 10 години.

По: Новинар, стр. 20 | ЛюбословиеБГ  | 15.05.2014

[spider_facebook id=”1″]