Сега четете
Кампанията на Волен Сидеров пасегна на градското изкуство

Кампанията на Волен Сидеров пасегна на градското изкуство

Ето какво направи Атака с изрисуваните електро табла в София. Унищожи ги.

 

Много от изрисуваните от Трансформатори със съдействието на ЧЕЗ касети по „Раковски“ са облепени с предизборни плакати на партията.

Столичният булевард „Дондуков“, ул. „Московска и съседни централни локации бяха са по-красиви и цветни, след като 26 от електрическите табла в района бяха професионално изрисувани по инициатива на „ЧЕЗ България“. Акцията отбеляза финалния етап от проекта „Цветни улици“, който бе реализиран в сътрудничество със Столична община и Галерията за модерно изкуство. В рамките на кампанията талантливи стрийт артисти превърнаха в произведения на изкуството общо 100 електрически табла, намиращи се в представителната част на София.Желанието ни бе тази инициатива да придаде на столицата своеобразен колорит, таблата да се превърнат в запомнящ се артистичен детайл от градската среда. Щастливи сме, че идеята получи подкрепата на Столична община и окуражителното одобрение на софиянци“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Като част от кампанията бяха реновирани и преобразени таблата по централните столични улици „Цар Иван Шишман“, „Г. С. Раковски“, „Граф Игнатиев“, булевардите “Витоша“, „Княгиня Мария Луиза“, „Патриарх Евтимий” и други.

Вижте и

В артистичната акция тази година се включиха много млади художници с креативни идеи и позитивни послания, каквато е целта на кампанията „Цветни улици“, отбеляза Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство. „Разходката по столичните улици вече носи едно ново настроение на минувачите с цветни творения в поп арт и анимационна стилистика, етно елементи, дори табла тип инсталации“.

Инициативата „Цветни улици“ е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България“, разработен в съответствие с дългосрочната социално отговорна политика на дружеството. Кампанията акцентира върху подобряване на градската среда и възпитаване на отговорно отношение към елементите й от страна на жителите на София. В бъдеще ЧЕЗ планира подобни акции и в други градове в Западна България.

Любословие 14.05.2014

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре