Сега четете
Трамвай с бира и полет с балон в Нощта на музеите

Трамвай с бира и полет с балон в Нощта на музеите

thumb_4d2ecabc29a5dSTM_9561Ретро трамвай ще представи историята на популярна марка бира в София в рамките на Нощта на музеите на 17 май.

Атракцията ще пътува между площад „Възраждане“ и площад „Журналист“ от 16 до 22 часа. Само в София в поредната Нощ на музеите тази година ще се включат 48 музея и галерии. Сред тях е и Националният етнографски музей в сградата на Царския дворец, където в събота от 19.30 ще видим театралното представление „Още по-блажно наддумване“, което е направено по текстове от сборника „Фолклорен еротикон“. В него са събрани автентични материали от българския фолклор с откровено еротично съдържание.

В Нощта на музеите ще се включи и Националният военноисторически музей, където от 18.30 ще има полет с балон, а в 20 часа започва концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. По същото време в Политехническия музей пък ще има студентски поп и джаз концерт под ръководството на Етиен Леви. Хотел „Арена ди Сердика“ ще представи изложба с модели на гладиаторски шлемове, а в Софийската градска художествена галерия ще има театър на сенките и модно дефиле на открито.

Вижте и

В градинката пред Народния театър столичани ще могат да видят изложба с най-доброто от Софийския хартиен арт фестивал. В Нощта на музеите за поредна година ще участват и Националният исторически музей и Археологическият музей, които тепърва ще обявят програмата си. Историческият музей в Стара Загора пък ще привлича гости с антично модно ревю и демонстрация на мелене на зърно с технология от каменната ера.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре