Сега четете
Дебатът за Председател на Европейската комисия пряко по БНТ

Дебатът за Председател на Европейската комисия пряко по БНТ

recommendations_ep_electionsВ четвъртък (15 май) от 22:00 часа Българската национална телевизия ще излъчи пряко от Брюксел дебата между кандидатите за председател на Европейската комисия. Диспутът, който е продуциран от Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/, ще сблъска позициите на петимата претенденти за високия пост. Това са Жан-Клод Юнкер от Европейската народна партия, Мартин Шулц от Партията на европейските социалисти, Ги Верхофстад от Алианса на либералите и демократите за Европа, Ска Келер от Зелената партия и Алексис Ципрас от Партията на европейската левица.

Дебатът ще се състои в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел и ще продължи 90 минути. Водещ е Моника Маджони, журналист и директор на италианската телевизия RAINEWS24.

Диспутът, в който петимата кандидати ще изложат визиите си за бъдещето на Европа, е разделен на три части. Всяка от тях е посветена на различни теми – икономика, социална сфера, екология и външна политика.

50 телевизии, 30 интернет медии и няколко радиостанции от близо 30 страни ще предават на живо случващото се в пленарната зала. Зрители от цяла Европа могат да задават въпроси и да коментират онлайн преди, по време и след дискусията, на #tellEurope, който вече е активен.

Вижте и

Гледайте дебата на кандидатите за председател на Европейската комисия

в четвъртък, 15 май, от 22:00 часа, само по БНТ1

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре